To je to što me zanima!

Sankcije su od danas na snazi, mogu se ukinuti ako bude mir

Veleposlanici država članica EU o sankcijama Rusiji su se načelno dogovorili još prošlog petka, no nisu mogli riješiti pitanje kada će mjere početi stupati na snagu
Vidi originalni članak

Danas stupaju na snagu sankcije Rusiji oko kojih su se dan ranije dogovorili veleposlanici država članica EU. Ipak, istaknuto je kako je otvorena mogućnost za ukidanje dijela ili čak svih sankcija ako u sljedećim mjesecima bude poštivan mirovni plan.

- Ako se situacija na terenu popravi, naravno da postoji mogućnost za prijedloge, izmjene i dopune pa čak i ukidanje sankcija. Analizirat ćemo mjesec rujan i vidjeti koliko su se Rusija i Ukrajina držale mirovnog plana - rekao je predsjednik Europskog vijeća, Herman van Rompuy. 

Veleposlanici EU o sankcijama su se načelno dogovorili još prošlog petka, no nisu mogli riješiti pitanje kada će mjere početi stupati na snagu te je odlučeno da se Ukrajini da još vremena za primirje.

Na sastanku u Bruxellesu odlučeno je da će mjere protiv Rusije na snagu stupiti u petak, nakon objave u službenom listu EU, piše Reuters

Idi na 24sata

Komentari 100

  • BornaMorovic 15.09.2014.

    ne valja se s Rusijom igrat...

  • kiefer 13.09.2014.

    Najbolje od svega će biti uskoro kada Rusija odgovori kontrasankcijama. Onda će biti: Kako se samo usuđuju, samo provociraju zapad itd.Zna se točno kako će slijediti kontrasankcije i EU će najviše trpjeti, ne USA. Ja opet ponavljam - ja se ne bih igrao sa Rusima, rađe bih pregovarao i to bez USA. Oni su daleko i nisu osjetili rusku čizmu.

  • stefi defi 12.09.2014.

    **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare