To je to što me zanima!

'Šaptač bebama': Ginekolog je rukama okrenuo bebu u utrobi

Christy Rojas bila je u 29. tjednu trudnoće kada je saznala da je njezin drugi sin u utrobi okrenut na noge, što može otežati porod i povećava rizik od komplikacija
Vidi originalni članak

Ginekolog Andrew Bisits je 'šaptač bebama' , a nedavno je na internetu objavljen i video u kojem se vidi kako rukama s vanjske strane trbuha trudnici okreće dijete u utrobi.

Christy Rojas (35) iz Sydneya bila je u 29. tjednu trudnoće kada je saznala da je njezin drugi sin u utrobi okrenut na noge, što može značajno otežati porod i povećava rizik od komplikacija.

Rojas je žarko željela roditi prirodnim putem u svom domu, a u ovom slučaju to nije moguće, pa je pokušavala sve prirodne metode kako bi 'nagovorila' plod da se okrene. No, u 32. tjednu trudnoće je shvatila da mora potražiti stručnu pomoć. Obratila se liječniku Andrewu Bisitsu , kojeg su zbog posebne vještine prozvali 'šaptačem bebama'.

Bisits je voditelj odjela porodništva u jednoj sydneyskoj bolnici i zalaže se za prirodne porode. Smatra da bi više bolnica trebalo trudnicama omogućiti prirodna rješenja, poput vanjskog okretanja beba, a manje se odlučivati za carske rezove.

Kada je okrenuo Christynog sina Matissea ona je bila u 37. tjednu trudnoće i tada su joj šanse da okretanje bude uspješno bile 50/50.

Liječnik je dva puta pokušao okrenuti bebu, a uspio je tek kad je zamolio Christy da se obrati bebi.

Iako većina žena, koje su prošle ovaj zahvat, opisuju kao izuzetno neugodno iskustvo, Christy kaže da je sve bilo 'nježno i lako', piše Daily Mail .

Idi na 24sata

Komentari 26

  • toby 12.05.2015.

    Ja rađe mame okrečem

  • Leaena 11.05.2015.

    Okreni obrni izić van mora nekako....ovo mi je smiješno

  • poluoblacno11 11.05.2015.

    "šaptač bebama" - šta sve neću pročitati na ovom portalu...dobro da niste napisali "šaptač pi_ _ _ cama

Komentiraj...
Vidi sve komentare