To je to što me zanima!

Sarajlije na ulicama slave uhićenje, u Srbiji prosvjedi

Brojni građani Sarajeva sinoć i rano jutros izašli su na glavne ulice grada kako bi slavili uhićenje R. Karadžića. U Srbiji prosvjedi protiv uhićenja
Vidi originalni članak

Na sarajevskim glavnim ulicama brojni građani noćas su u kolonama automobila slavili uhićenje ratnog zločinca Radovana Karadžića. Građani su izašli na ulice nakon vijesti o Karadžićevu uhićenju, u utorak u ranim jutarnjim satima. I dok u Federaciji BiH slave vijest o uhićenju ratnog čelnika bosankih Srba, u Republici Srpskoj su pojačane mjere osiguranja pojedinih osoba kao i vjerskih objekata, javljaju Nezavisne novine. Vijest je šokirala i Srbiju. Pred zgradom Specijalnog suda za ratne zločine okupila se skupina od 50-ak članova klerofašističke oragnizacije "Obraz", javlja B92. Okupljeni su na ulici uzvikivali "Radovane, junače" i "Spasi Srbiju i ubij se, Borise Tadiću", te slične parole. Nekoliko članova organizacije uhićeno je na beogradskom Trgu Republike jer su nasilno prosvjedovali protiv uhićenja Karadžića.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Bosanac_ 23.07.2008.

    crodis s galasanjem za Dodika si pretjerao. Ne mozes glasat za njega ako zivis u Federaciji. To nema veze sa predstavnistvima njegovih stranaka u Federaciji. Dakle, nemas pojima sta pricas. Sto se tice Mudzahedina, oni su bili kao i vi, ubijali na slican nacin na koji ste i vi ubijali. Njih te se toliko bojali, da je pronadjeno na desetine vasih vojnika u rovovima, koji su crkli od straha kad su Mudzahedini vrsili proboj. Sto se tice toga, ko je koga drzao na nisanu, e mogu ti reci da jesam. Bio sam 2 mjeseca u Srednjoj Bosni. Al moram te razocarat ovim sto cu ti reci, borio sam se rame uz rame s pripadnicima HVO Tuzla, i oni su pucali na vas zato sto ste izdajnici! Ti si prije svega izdajnik Bosanskog naroda.

  • crodis 23.07.2008.

    A za mudzahedine pa mojih su osam pobili oni iz el mudzahid i neki tamo labudovi i to na naj nehumanije nacine bez glava smo ih nasli i ti ces meni nesta pricat kako bolan imas obraza da branis svoje zlocinacke stavove fuuj.

  • crodis 23.07.2008.

    Pa odakle ti znas gdje sam ja prijavljen a glasat za Dodika ili ti ga njegovu stranka mogu i u pederaciji znaci nije vazan Dodik nego njegova stranka. Vidim da dobro poznajes situaciju u srednjoj bosni pa je vjerovatno da smo jedan drugog na nisanima drzali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare