To je to što me zanima!

Hollande osvojio više glasova od Sarkozyja u prvom krugu

Francois Hollande osvojio je oko 28 posto, dok je Nicolas Sarkozy dobio oko 26 posto glasova. Ankete predviđaju kako će Hollande pobijediti i u drugom krugu
Vidi originalni članak

Oporbeni kandidat francuskih socijalista Francois Hollande osvojio je najviše glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora. Prema prvim izlaznim anketama osvojio je oko 28 posto glasova, dok je dosadašnji predsjednik Nicolas Sarkozy dobio oko 26 posto glasova birača. 

Na trećem je mjestu kandidatkinja krajnje desnice Marine Le Pen koja je dobila oko 20 posto glasova. Hollande i Sarkozy snage će ponovno odmjeriti u drugom krugu izbora koji će biti 6. svibnja, javlja BBC

Ovo je prvi put od 1958. godine da nijedan kandidat za predsjednika nije uspio pobijediti u prvom krugu. Nicolas Sarkozy (57), na ove je izbore izašao kao najnepopularniji predsjednik koji se natječe za još jedan mandat. Ankete predviđaju kako će Hollande pobijediti i u drugom krugu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • mališa 22.04.2012.

    Al su njih dvojica ružni ko 100 Francuza

  • arsenalist 22.04.2012.

    Nisam p*der,ali ovaj Sarkozy je jako zgodan muskarac,pogotovo na onoj gore slici...

  • optimist2 22.04.2012.

    Utjecaj desnice u Francuskoj izrazito jača.Kod nas čak ni desničari nisu kako Bog zapovijeda.Ovaj karikaturalni lik ljude može samo nasmijati svojom pojavom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare