To je to što me zanima!

Fidel Castro pitao Benedikta XVI.: A što Papa zapravo radi?

Dvojica osamdesetogodišnjaka raspravljali su o ozbiljnim pitanjima poput Crkvene liturgije i općem stanju u svijetu, ali su se i šalili na račun svojih godina.
Vidi originalni članak

Nakon mise na Trgu Revolucije u Havani Papa Benedikt XVI. sastao se s Fidelom Castrom u vatikanskoj ambasadi. Dvoje osamdesetogodišnjih svjetskih čelnika razgovarali pola sata o različitim temama u, kako je rekao glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi, vrlo srdačnoj atmosferi, javlja Reuters.

Raspravljali su o ozbiljnim pitanjima poput Crkvene liturgije i općem stanju u svijetu, ali su se i šalili na račun svojih godina. U jednom trenutku, naime, Fidel Castro  upitao je Benedikta XVI. jednostavno pitanje: Što uopće Papa radi?

- Papa je Castru pričao o svojim putovanjima i službi u Crkvi - rekao je Federico Lombardi.

 Nakon susreta s Fidelom Castrom, Papa se ukrcao na zrakoplov za Rim. 

Papa s predsjednikom Raulom Castrom

Papa se u utorak kasno navečer po našem vremenu sastao s kubanskim predsjednikom Raulom Castrom. U Havani su se s prevoditeljima sastali na 40 minuta. Papa je desetak minuta proveo i s članovima obitelji predsjednika Castra. Fidel Castro je na stranicama kubanske Vlade napisao kako se veseli susretu s Papom u srijedu nakon mise na Trgu revolucije

- Crkva želi pridonijeti razvoju zemlje razvijajući svoju djelatnost na području odgoja i humanitarne pomoći - rekao je Papin glasnogovornik Federico Lombardi nakon sastanka. Dodao je i kako tema razgovora nije bio nedostatak političkih sloboda na Kubi. Lombardi je rekao i kako je Papa zatražio da se Veliki petak proglasi blagdanom i apelirao da se Crkvi otvori put prema javnom životu Kubanaca. 

Kubanski veleposlanik u Vatikanu Eduardo Delgado Bermudez izjavio je kako su promjene u zemlji moguće. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • JunFan 29.03.2012.

    Kuba je jedina zemlja na svijetu koja zadovoljava WWF standarde obnovljivog razvoja - drugim riječima, Kuba je jedini model prema kojem ovaj svijet može dugoročno opstati.

  • golubica1 29.03.2012.

    kako neznate šta radi?pa maše sa svog prozora masama,putuje,a posao mu se sastoji u tome,da ponavlja zabrane iz prošlih stoljeća .....time uzgaja pedofile,brani umjetnu oplodnju parovima koji žele djecu i prisiljava rođenje djece onima koi još nisu spremni na to...eto,to radi...

  • lilly55 29.03.2012.

    ne daj ti njima previše da dolaze, da ne bi poslije bilo nismo znali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare