To je to što me zanima!

'Uvjet za izbor zamjenika je domoljublje, poštenje, čast...'

Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta sastalo se u četvrtak u Hrvatskom saboru gdje su razgovarali o kandidatima za zamjenike i pomoćnike ministara
Vidi originalni članak

Nešto prije 21 sati završio je sastanak Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta na kojem se razgovaralo o kandidatima za zamjenike i pomoćnike ministara.

Radi se o vođenju države, a ne stvari koja se trebala riješiti u jednu večer. Zasad dogovori idu dobri, a sutra nastavljamo sa sastancima, rekao je Ivan Kovačić iz Mosta.

- S kompletnim imenima zamjenika i pomoćnika bi trebali biti gotovi do kraja idućeg tjedna - dodao je Kovačić istaknuvši da idu dobrim smjerom.

Kovačić nije želio komentirati predsjedničinu odluku o pomilovanjima rekavši da nije upoznat s time i da zna o tome koliko su mediji izvještavali.

Sigurno će na sljedećoj Vladi biti predloženi novi zamjenici i pomoćnici ministara temeljem postojeće zakonske regulative, rekao je Milijan Brkić.

- Radit ćemo od 0 do 24 jer nemamo vremena da prepustimo budućnost hrvatskog naroda i države na milost i nemilost  trenutnom stanju u gospodarstvu. Ima puno kvalitetnih ljudi. Kriteriji su domoljublje, da su to časni i pošteni ljudi koji iza sebe nemaju repove, kriteriji kompetencije, iskustva - kazao je Milijan Brkić.

Na opasku novinarke kako su u slučaju bivšeg ministra Mije Crnoje promakli neki repovi, Brkić je kazao da se s tim ne slaže.

- Vratite se zadnje četiri godine koliko ste imali repova pa ste o njima vi kolege iz medija šutili - kazao je Brkić dodajući da se danas nije raspravljalo o budućem ministru branitelja.

Komentirao je i odluku Božidara Kalmete koji je, poput Brkića, odlučio zamrznuti svoj saborski mandat.

- Najavio je to prije parlamentarnih izbora. On ima odgovornu funkciju gradonačelnika grada Zadra - rekao je Brkić dodavši da ne zna ništa o tome da se protiv Kalmete otvara nova istraga.

Brkić je kazao kako ne zna da li će u petak biti smijenjen šef SOA-e Dragan Lozančić jer o tome odlučuju premijer i predsjednica. Dodao je da se o tome na Vijeću nije raspravljalo. Nije želio odgovoriti smatra li da Lozančića treba smijeniti.


Idi na 24sata

Komentari 155

  • 13.02.2016.

    Ne bih se cudio da se zabrani radjanje nedomoljubnih jer se ocito u hdz-u zna kako genetski manipulirati i stvoriti hrvata domoljuba. Fantastika je usla i u pilitiku. Ocito smo s hdz-om ispred svog doba. Prisirili su definniciju podobnog. Ispiru naciji mozak. Ostat ce vjecno oznaceni pokusavajuci uci u povijest kao najveci hrvati.

  • bajica1009 05.02.2016.

    Domoljuban, pošten, častan pa to znači da nema kandidata u adz-u već ih moraju prikupiti po ulici, vaso i vjeće baš skladno i vizionarski ..........................ako je i od njega puno je

  • Pero_Ždero 05.02.2016.

    koja to moralna vertikala uvjetuje ! e vaso vaso?

Komentiraj...
Vidi sve komentare