To je to što me zanima!

Sastanak: Hollande i Merkel o izbjegličkoj krizi i terorizmu

Do zajedničke sjednice njemačke i francuske vlade dolazi u trenutku kada među te dvije države postoje znatne razlike u nacionalnim interesima kada se radi o dolasku izbjeglica u Europu
Vidi originalni članak

Izbjeglička kriza i napori u borbi protiv terorizma bit će u središtu razgovora francuskog predsjednika Francois Hollandea i njemačke kancelarke Angele Merkel u Metzu u četvrtak.

Do zajedničke sjednice njemačke i francuske vlade dolazi u trenutku kada među te dvije države postoje znatne razlike u nacionalnim interesima kada se radi o dolasku izbjeglica u Europu.

Za razliku od Njemačke, Francuska prošle godine nije otvorila svoje granice za izbjeglice. Hollande, nakon prvotnog protivljenja sustavu kvota, rekao je da će Francuska primiti 30.000 izbjeglica kroz tri godine.

Sastanak u Metzu, francuskom gradu u pokrajini Lorraine blizu granice s Njemačkom, bit će prigoda i da se razgovara o naporima za integriranje migranata.

Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Marc Ayrault i premijerka njemačke savezne države Saarland Annegret Kramp-Karrenbauer predstavit će izvješća o naporima za integraciju migranata.

Radi se o prvom susretu nakon što je francuski premijer Manuel Valls iznio kritike na račun izbjegličke politike kancelarke Merkel.

Druga najvažnija tema bit će borba protiv terorizma, nešto više od dva tjedna nakon smrtonosnih napada u Bruxellesu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • škver 07.04.2016.

    sada imamo kovača, on sluša!! samo šaljite!!! uvik ima mjesta!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare