To je to što me zanima!

Sat vremena čovjek ležao mrtav na klupici na postaji

SLATINA: Tijelo su podigli sa nogostupa i polegli na klupicu pored željezničkih tračnica, a članovi obitelji i susjedi mrtvacu su glavu prekrili jaknom
Vidi originalni članak

Stevi Raduloviću (64) u subotu je u 13.19 sati pozlilo na željezničkom kolodvoru u Slatini. Srušio se i na mjestu preminuo pred očima svoje rođakinje Rade i putnika koji su čekali vlak. Neki putnici pokušali su mu pomoći, ali bez uspjeha. Nakon nekoliko minuta liječnica slatinske Hitne pomoći, dr. Vesna Turk Štrajtenberger, potvrdila je da je Stevo umro od moždanog udara. Tijelo su sa nogostupa polegli na klupu pored željezničkih tračnica, a članovi obitelji i susjedi mrtvacu su glavu prekrili jaknom.
- Stevo, Stevo, zašto si otišao? Bolje da sam je umrla nego ti. Zašto si me ostavio… - više od sat vremena zapomagala je, pored mrtvog tijela, Rada Radulović. Ona se trebala ukrcati u vlak za Švicarsku, a rođak Stevo joj je biciklom pomogao dovesti putnu torbu i ispratiti je.
- Čekamo da gradsko poduzeće 'Komrad' odveze mrtvo tijelo moga Steve koji mi je u životu pomogao više od majke i oca. Vlakovi prolaze i odlaze, a vidite kako se gradske službe ponašaju prema mrtvom čovjeku? Kao da je ništa - govorila je u suzama Rada Radulović. Tek nakon uzastopnih telefonskih poziva komunalci su stigli, stavili tijelo u sanduk i odvezli ga u mrtvačnicu. U 'Komradu' su se ispričali što nisu stigli prije obaviti svoj posao pravdajući se da su u subotu poslije podne u Slatini morali obaviti čak pet ukopa.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • tvoja_najgora_noćna_mora 27.12.2009.

    Bas mi bilo tesko kad sam procitala ovaj dio da joj je pomogao vozit putnu torbu.... :( A jadan starac... Sucut obitelji.

  • zoki67 26.12.2009.

    Obitelji iskrena sučut, ali ipak mislim da ova vijest ipak nema mjesto u novinama. Sat je za obitelj dugo, ali morate shvatiti da službe za odvoz pokojnika nisu iza čoška. Moj kolega je poginuo nesretnim slučajem na motoru, očevid je trajao skoro osam sati, a mrtvo tijelo ležalo na cesti svo to vrijeme u ljetnim vručinama. Možete misliti kakav se miris širio, i kakve je šokove ta obitelj i prijatelji proživjela, pa nije bilo ništa u novinama. Mada mislim da se nesretnika moglo maknuti i prije, a očevid nastaviti.

  • Dvojni razlomak 26.12.2009.

    Kako senzacionalistički naslov za ustvari jedan običan nesretan događaj u normalnim okolnostima. ?Novinarka? je htjela reći kako nadležne službe ne obavljaju svoj posao. Pa ako je u jednoj maloj Slatini bilo u jedno popodne 5 pogreba, i to dan iza Božića, a ovaj događaj se zbio oko 13 sati (dakle u vrijeme tih pogreba), pa nije bilo niti za očekivati da komunalna tvrtka čovjeka zbrine za manje od 1 sat. Slažem se da je za rodbinu bilo vrlo teško čekati sat da netko po pokojnika dođe, ali mislim da ova vijest ipak ne zaslužuje takvu intonaciju. Sućut obitelji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare