To je to što me zanima!

Satima se borili s buktinjom u Kaštel Novom: Nakon plastike, širio se i smrad izgorene ribe

Vatrogasci su pojasnili da su u početku gorjele ogromne količine stiropora i drugih izolacijskih materijala, a kada je požar već gotovo lokaliziran, zasmrdjela je riba. Smrad se širio stotinama metara oko Kaštela
Vidi originalni članak

Više od četiri sata trebalo je vatrogascima da lokaliziraju požar u pogonu za preradu ribe u Kaštel Novom.

- Nakon toga slijedi još nekoliko sati posla. Treba provjeriti cijelu unutrašnjost prostora i potpuno ugasiti požar, kako bi se omogućilo provođenje očevida - rekao nam je Milivoj Taslak, zapovjednik kaštelanskih vatrogasaca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vatra je u tvornici buknula oko 6.30 sati, kad u pogonu koji inače počinje s radom u 7 sati nije bilo nikoga.

Vatrogasci su stigli za nepunih deset minuta i uhvatili se u koštac sa stihijom. Vatru je u početku gasilo 30-ak vatrogasaca sa pet vozila, ali je uskoro stiglo pojačanje pa je požar ukupno gasilo pedesetak kaštelanskih vatrogasaca.

Odmah po izbijanju požara cijela Kaštela prekrio je gusti crni dim. Smrad je bio toliko nesnosan da su stanovnici koji žive u blizini tvornice doslovno bježali iz kuća i automobilima se odvozili dalje od požara.

VIDEO: DIM PREKRIO I CESTU U Kaštel Novom gorjela tvornica za preradu ribe: 'Bilo je strašno, uopće se nije moglo disati...'

- Nije se doslovno moglo živjeti od smrada, morali smo se udaljiti - rekla nam je jedna stanovnica Kaštel Novog.

A vatrogasci su nam pojasnili da su u početku gorjele ogromne količine stiropora i nekakvih drugih izolacijskih materijala, a kada je požar već gotovo lokaliziran, zasmrdjela je riba. I to kako, stotinama metara daleko osjetio se smrad od kojega se "želudac okretao".

Materijalna šteta je ogromna, a uzrok požara pokazat će očevid. Najveća sreća u nesreći ipak je činjenica da nije bilo ozlijeđenih.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ajetodoo 25.08.2020.

    Ozlijeđenih nema, ali ima osiguranih.

  • korisnicko ime 25.08.2020.

    sto kaze osiguranje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare