To je to što me zanima!

Saudijska Arabija: Ne dolazi u obzir da izručimo osumnjičene

"Mi ne izručujemo naše građana", kazao je na konferenciji za medije u Rijadu saudijski ministar vanjskih poslova Adel al-Jubeir na upit o nalozima za uhićenja
Vidi originalni članak

Saudijski ministar vanjskih poslova u nedjelju je isključio mogućnost izručenja osumnjičenika za ubojstvo novinara Jamala Khashoggija, nakon što je istanbulski glavni tužitelj izdao naloge za uhićenje dvojice bivših visokih saudijskih dužnosnika.

Turski dužnosnici rekli su prošlog tjedna kako je ured tužitelja zaključio da postoji "snažna sumnja" kako su među organizatorima Khashoggijevog ubojstva početkom listopada u istanbulskom konzulatu bili Saud al-Qahtani, nekadašnji glavni pomoćnik princa Mohammeda bin Salmana, te general Ahmed al-Asiri, koji je bio na dužnosti zamjenika kontraobavještajne službe.

"Mi ne izručujemo naše građana", kazao je na konferenciji za medije u Rijadu saudijski ministar vanjskih poslova Adel al-Jubeir na upit o nalozima za uhićenja. 

Proteklog je mjeseca američko ministarstvo financija sankcioniralo 17 Saudijaca, uključujući Qahtanija, ali ne i Asirija, zbog upletenosti u Khashoggijevo ubojstvo.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Miške 10.12.2018.

    Vidite sina Gorana Milića u ulozi glasnogovornika koji šuti, ali gleda zaljubljeno u Plenkovića i udiše njegov dah. Tako se stvara čelik ( Nikolaj Ostrowsky) i karijera.

  • Velečasni 1 10.12.2018.

    Koga briga za tog novinara i ove što zamataju lancune oko sebe. Stalno ponavljate i forsirate tu temu, što hoćete s time?

  • Zmar116 10.12.2018.

    To je bila poruka novinarima cijelog svijeta..Da ne postavljaju neugodna pitanja i ne otvaraju opasne teme..Nek se ugledaju na hrvatske novinare..Ljudi lijepo šute i ne talasaju..A plaća svaki mjesec sjeda na račun..Ipak zarade oni svoju plaću,daleko od toga..Treba svaki dan smišljati sve te hvalospjeve vlastodršcima...Plenki je svaki dan,kad se zbroje prilozi na svim nacionalnim televizijama,minimum dva sata na programu..Tito je za njega bio mala beba..A da bi mogao svaki dan biti dva sata na televiziji moraš imati cijelu vojsku novinara poslušnika da te hvale i slave...

Komentiraj...
Vidi sve komentare