To je to što me zanima!

Sberbank planira rezervacije za kredite Agrokoru od 50 posto

Mi izdvajamo rezervacije. To smo učinili u ožujku, a sada i u travnju. Za sada se radi o 50 posto, izjavio je čelnik Sberbanka Herman Gref, prenose ruski mediji
Vidi originalni članak

Sberbank planira izdvojiti rezervacije za kredite Agrokoru u razmjeru od 50 posto, izjavio je čelnik Sberbanka Herman Gref, a prenose ruski poslovni portali.

- Trenutno pregovaramo s vladom i klubom kreditora o tome kakvo je restrukturiranje potrebno i što ćemo raditi dalje. Zasad je rano bilo što drugo komentirati, rekao je Gref.

- Mi izdvajamo rezervacije. To smo učinili u ožujku, a sada i u travnju. Za sada se radi o 50 posto, rekao je on.

Ruski mediji prenose kako Agrokor sada ima problema s visokom zaduženošću pri čemu se njegova zaduženost kod ruskih banaka procjenjuje na oko 1,3 milijarde eura, od čega se na Sberbank odnosi milijarda eura.

Ruski je Sberbank i početkom travnja, kada je objavio podatke o poslovanju u prvom tromjesečju, objavio kako je ta banka "stvorila dovoljne rezerve za velikog dužnika, međunarodni maloprodajni lanac". U priopćenju su pritom napomenuli da je, kao što je banka ranije izvijestila, "Sberbank kao najveći vjerovnik uključen u restrukturiranje duga hrvatske kompanije Agrokor".

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ljubica ljubičica_1 21.04.2017.

    Ostaćemo bez trećine svoj zemlje zbog Todorića.

  • kung fu panda 21.04.2017.

    Izgleda da cu iskoristiti znanje ruskog uskoro

  • Battler 21.04.2017.

    Netko nekoga tu je.e. Guverner neda ni jednoj banci više od 25 %. Tko će sad odobriti ruskoj banci da se zadužuje 50%. Ramljak ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare