To je to što me zanima!

SDLSN: 'Štrajk se nastavlja, naš zahtjev od 400 eura sad je 300'

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak nakon sastanka sa sindikatima da će od lipnja za 219.000 zaposlenika u državnim i javnim službama rasti plaće za 60, 80 i 100 eura
Vidi originalni članak

Iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN), koji je organizirao štrajk pravosudnih službenika, nakon sastanka s ministrom u ponedjeljak su poručili kako i dalje nisu dobili konkretnu ponudu pa se štrajk nastavlja, no zahtjev za povećanjem plaća smanjio se na 300 eura.  

Štrajk pravosudnih djelatnika zbog većih plaća počeo je u ponedjeljak ujutro, a nakon sastanka s ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom, glavna tajnica SDLSN-a Marija Dill Bračić istaknula je kako im je samo prezentirana današnja odluka Vlade za koju im je rečeno da će biti donesena neovisno o tome što kažu na sastanku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak nakon sastanka sa sindikatima da će od lipnja za 219.000 zaposlenika u državnim i javnim službama rasti plaće za 60, 80 i 100 eura, pri čemu će najviše porasti onima koji imaju najmanje plaće.

TRAŽE JEDNAKOST Sud je odlučio, državne službe idu u štrajk: 'Vladi ne vrijedimo ništa, na rubu smo egzistencije'

"To nam je prezentirano kao odluka Vlade, nije to nikakva ponuda", istaknula je Dill Bračić.

Navela je kako su izrazili zadovoljstvo s time da svima u državnoj i javnoj službi ide povećanje, ali i da su, neovisno o tome, oni ovo pitanje i zahtjeve postavili puno ranije - u najmanju ruku prije mjesec dana, ali i 2020. godine.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Što Plenković glasnije prodaje blagostanje, to se sve češće mora suočavati sa štrajkovima

Dodala je kako su na sastanku očekivali ponudu na zahtjeve koje su postavili i u postupku mirenja i u najavi štrajka, ali da odgovor na konkretne zahtjeve nisu dobili, već im je samo rečeno da je ovo dogovoreno s reprezentativnim sindikatima. 

"Postavlja se tu pitanje tko je što predložio i na temelju čega je taj dogovor postignut, ali zapravo radi se odluci Vlade. Naravno da smo zadovoljni s time da povećanje svima ide, ali s obzirom na neizdrživo stanje u tijelima sudbene vlasti i državnom odvjetništvu i na paralelno izjašnjavanje našeg članstva tijekom dana kada su saznali za odluku Vlade, nastavlja se sa štrajkom", poručila je.

ŽELE VEĆE PLAĆE Štrajkaši ministru otpjevali bećarac: 'Blago tebi, Malenica brate, ne kupuješ hranu na rate'

To znači da će djelatnici u pravosuđu u utorak u 7 sati ponovno štrajkati i štrajkat će dok ne dobiju konkretnu ponudu u odnosu na zahtjeve. 

Ipak, njihov zahtjev za povećanje plaća od 400 eura za najniže rangirane službenike u pravosuđu sada se pretvorio u 300 eura kako "ne bi ispalo" da povrh Vladine odluke o povećanju traže i dalje isto.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • yocko 05.06.2023.

    Danas nije prvi april,ne vjerujte u njegove laži.

  • radee 05.06.2023.

    Da li je to neka šala?

Komentiraj...
Vidi sve komentare