To je to što me zanima!

SDP: Centralizacija zdravstva dovest će do diskriminacije

Iz nacionalnog programa reformi koje je predstavila vlada vidljiva je intencija banskih dvora da građani sve više iz svog džepa plaćaju liječenje, ustvrdio je Siniša Varga
Vidi originalni članak

Iz nacionalnog programa reformi koje je predstavila vlada vidljiva je intencija banskih dvora da građani sve više iz svog džepa plaćaju liječenje, ustvrdio je SDP-ov Siniša Varga.

Iz mjera koje je proučio, kaže, vidljivo je da će prosječni građanin 2020. plaćati za zdravstvo više 1500 kuna godišnje nego što je to bio slučaj 2013.

Namjera ministra Darija Nakića da bi imali jednu Nacionalnu bolnicu u Zagrebu smatraju nije dobra jer centralizacija zdravstva, upozoravaju, dovest će do raslojavanja društva i diskriminacije.

- Ministar zdravstva otkad je došao na vlast poznat je po tome da tresne i ostane živ - kazala je SDP-ovka Ana Komparić Devčić koja se nada da će građani izaći na ulice i reći što misle o reformi koju planira provesti ministar Nakić

SDP-ovci su u Sabor uputili prijedlog i prijedlog Zakona kojim bi se u Hrvatskoj omogućio uzgoj i proizvodnja medicinske konoplje za koju je dosada, napominju, omogućen samo uvoz, a ona je sama po sebi skupa.

Predlažu i da HZZO preuzme troškove liječenja za građane kojima je omogućeno liječenje medicinskom konopljom, a prema procjenama 1 gram bi iznosio 1 euro.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • jozabroz 03.05.2016.

    i ovaj siguran da ga nitko nemoze zatvorit za ono za sta je sostar u buksi..)))) koliko si samo ti love zamracio od ciscenja tih klima uredaja,,)))) navescu jedan primjer,,mali si obrtnik,tek otvorio obrt,zivis u manjem mjestu do zagreba,,nemas bas previse posla i cujes za "ciscenje klima" odes na dogovor,da bi dobio dio posla,naravno "radis ustupke davatelju posla"..tad te ja pitam pa jel kaj zaradis? ti velis,ma ni trecina ne ostane,no mora se tako dok se malo ne "probije unutra" i tako to ide,,ovaj "mali obrtnik" je placao jos dvojici ispred sebe da dobije posao,i dobio ga je i svaki dan autom radio 100-tinjak km da bi radio,,)))))

  • 03.05.2016.

    Pa oduvijek se hrpa bolesnih koji nisu iz Zagreba liječila u Zagrebu. Kaj bu se sad nekaj promijenilo?

  • croaticum 03.05.2016.

    Naravno da ce doci, sdp-ovce ce posebno sisati:-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare