To je to što me zanima!

SDP: Narodna koalicija će u utorak predati izborne liste

Ta će koalicija, tako, biti među prvima koji su liste predali DIP-u koji je prve kandidature zaprimio u ponedjeljak, za zastupnike nacionalnih manjina kandidirani Veljko Kajtazi i Alija Avdić
Vidi originalni članak

Narodna koalicija (SDP, HNS, HSS i HSU) u srijedu će predati izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP), priopćeno je iz SDP-a.

Ta će koalicija, tako, biti među prvima koji su liste predali DIP-u koji je prve kandidature zaprimio u ponedjeljak, kada su za XII. Izbornu jedinicu za zastupnike nacionalnih manjina kandidirani Veljko Kajtazi i Alija Avdić.

Dan prije najavljene predaje lista, s liste Narodne koalicije za V. Izbornu jedinicu povukao se bivši SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, kojega su mediji prozivali za nekoliko afera, a posljednja je bila vezana uz ugovaranje milijunskih bonusa za troje članova Uprave Hrvatskih šuma.

Glavni odbor SDP-a ga je, unatoč tomu, stavio na teće mjesto na izbornoj listi, a predsjednik stranke Zoran Milanović sporne je ugovore u Hrvatskim šumama nazvao propustom te poručio kako SDP nije savršen, ali da je "druga strana ogrezla".

Naglasio je kako je SDP iz svojih redova isključio sve protiv kojih je pokrenuta predistraga, optuživši HDZ da mu "Zadar i dalje vodi čovjek optužen od strane DORH-a za pljačku 40 milijuna kuna".

Konkurente je pozvao da "prvo očiste pred svojim vratima", a na pitanje hoće li mu smetati ako na zajedničkoj listi u X. Izbornoj jedinici bude HSS-ov Stipe Gabrić Jambo, uzvratio je da je SDP s Jambom već koalirao u Dubrovniku. U ponedjeljak je, međutim, u intervjuu za Novu TV, na isto pitanje odgovorio: "To ćete pitati ljude iz HSS-a. S tim nisam najsretniji, ali to nije moja stranka" te poručio kako Jambo neće imati istaknutu ulogu u izvršnoj vlasti.

Hoće li Jambo doista biti na koalicijskoj listi odlučit će Glavni odbor HSS-a na sjednici zakazanoj za utorak navečer.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • croaticum 03.08.2016.

    Mislim da ce ova "narodna koalicija" poslije rezultata na prijevremenim izborima znaciti i kraj vlasnistva bahatog na sdp-om. Nesto ce se morati desiti u sdp-u ili ce na slijedecim izborima imati teskoca prijeci izborni prag.

  • liliana 03.08.2016.

    Koja ekipa,sve stručnjak do stručnjaka,hahahahahahahaha

  • jozabroz 03.08.2016.

    a niste objavili sto o presudi udbasima veli veliki zoka,,)))) on je sokiran,,)))))) i sad valjda ocekuje da ce ga netko pametan podrzat na izborima,,))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare