Obavijesti

News

Komentari 23

SDP: Narodna koalicija će u utorak predati izborne liste

SDP: Narodna koalicija će u utorak predati izborne liste
1

Ta će koalicija, tako, biti među prvima koji su liste predali DIP-u koji je prve kandidature zaprimio u ponedjeljak, za zastupnike nacionalnih manjina kandidirani Veljko Kajtazi i Alija Avdić

VIDEO

Narodna koalicija (SDP, HNS, HSS i HSU) u srijedu će predati izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP), priopćeno je iz SDP-a.

Ta će koalicija, tako, biti među prvima koji su liste predali DIP-u koji je prve kandidature zaprimio u ponedjeljak, kada su za XII. Izbornu jedinicu za zastupnike nacionalnih manjina kandidirani Veljko Kajtazi i Alija Avdić.

Dan prije najavljene predaje lista, s liste Narodne koalicije za V. Izbornu jedinicu povukao se bivši SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, kojega su mediji prozivali za nekoliko afera, a posljednja je bila vezana uz ugovaranje milijunskih bonusa za troje članova Uprave Hrvatskih šuma.

Glavni odbor SDP-a ga je, unatoč tomu, stavio na teće mjesto na izbornoj listi, a predsjednik stranke Zoran Milanović sporne je ugovore u Hrvatskim šumama nazvao propustom te poručio kako SDP nije savršen, ali da je "druga strana ogrezla".

Naglasio je kako je SDP iz svojih redova isključio sve protiv kojih je pokrenuta predistraga, optuživši HDZ da mu "Zadar i dalje vodi čovjek optužen od strane DORH-a za pljačku 40 milijuna kuna".

Konkurente je pozvao da "prvo očiste pred svojim vratima", a na pitanje hoće li mu smetati ako na zajedničkoj listi u X. Izbornoj jedinici bude HSS-ov Stipe Gabrić Jambo, uzvratio je da je SDP s Jambom već koalirao u Dubrovniku. U ponedjeljak je, međutim, u intervjuu za Novu TV, na isto pitanje odgovorio: "To ćete pitati ljude iz HSS-a. S tim nisam najsretniji, ali to nije moja stranka" te poručio kako Jambo neće imati istaknutu ulogu u izvršnoj vlasti.

Hoće li Jambo doista biti na koalicijskoj listi odlučit će Glavni odbor HSS-a na sjednici zakazanoj za utorak navečer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...