To je to što me zanima!

SDP očekuje oko 750 tisuća glasova na sljedećim izborima

Stranačko vodstvo postavilo si je ciljeve za sljedeće parlamentarne izbore. U vrhu stranke kažu da su uvjereni da će biti najjača stranka u sedam izbornih jedinica
Vidi originalni članak

Rast rejtinga SDP-a na Iblerovu je trgu izazvao val optimizma, a s njime su porasli i izborni apetiti, piše u srijedu Večernji list.

Stranačko vodstvo postavilo si je ciljeve za sljedeće parlamentarne izbore, a oni kažu da SDP očekuje otprilike 750 tisuća glasova, nešto manje nego što je stranka u koaliciji Hrvatska raste dobila 2015. Uvjereni su da im u koaliciji s HSS-om i HSU-om to ovog puta može donijeti od 62 do 68 mandata.

SPORNA MJESTA NA LISTAMA Beljak se ljuti na Bernardića, žele im prepoloviti broj mjesta

- Uz tri mandata koja će sigurno osvojiti IDS i osam manjinaca, mi možemo imati ili potrebnu saborsku većinu ili će nam nedostajati još koji mandat, a to ćemo sigurno imati jer će sigurno proći još neka opcija od centra prema lijevo. Nama, dakle, još samo treba jedna dobra oporbena lista koja će osvojiti određeni broj mandata i biti voljna koalirati s nama. Tu svakako računamo i na varaždinskog župana Radimira Čačića, koji će također osvojiti barem jedan mandat, ali i na još neke pojedince - kaže izvor Večernjeg lista iz vrha SDP-a.

CRO DEMOSKOP SDP je povećao prednost nad HDZ-om, Škorina stranka raste

U vrhu stranke kažu i da su uvjereni da će biti najjača stranka u sedam izbornih jedinica, donosi Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Pero2020 12.03.2020.

    To je prosto nemoguće, jer ne mogu povjerovati da danas u Hrvatskoj živi 750 tisuća stanovnika koji se osjećaju političkim Jugoslavenima, znajući da ih je 1990 godine bilo tek 2-3%!

  • 12.03.2020.

    Ako se riješe dibidusa koji im vodi stranku, možda dobe 500 k.

  • 11.03.2020.

    Razanj gotov a zec u sumi

Komentiraj...
Vidi sve komentare