To je to što me zanima!

SDP-ov dubrovački kandidat za gradonačelnika osumnjičen za zloupotrebu državnih potpora

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Dubrovnika na lokalnim izborima i gradski vijećnik Ivan Tropan sumnjiči se da je, zajedno s ocem, zloupotrijebio potpore za očuvanje radnih mjesta, priopćila je policija
Vidi originalni članak

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska objavila je kako se 55-godišnji Tropanov otac sumnjiči za kazneno djelo prijevare na štetu sedamnaest osoba.

Od lipnja 2020. do lipnja 2021. godine, zaposlenicima svog trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku prikrio je činjenicu da im pripada pravo na naknadu plaće iz programa Vlade Republike Hrvatske namijenjenog očuvanju radnih mjesta tijekom trajanja krize uzrokovane pandemijom covida-19.

ŠTETA VEĆA OD MILIJUN KUNA USKOK tereti dvojicu bivših djelatnika splitske vlasti za zlouporabu položaja i ovlasti

Zaposlenike je uvjerio kako te potpore pripadaju njegovom trgovačkom društvu te je od njih zahtijevao da mu vrate novčana sredstva nakon izvršene uplate na njihove tekuće račune u banci ili je temeljem pribavljene punomoći osobno u banci podizao prethodno uplaćena sredstva i tako ih zadržavao za sebe osobno, navodi se u priopćenju.

Iz policije tvrde kako je 55-godišnjaku u počinjenju kaznenog djela pomogao 32-godišnjak, također zaposlenik trgovačkog društva, a kojeg se sumnjiči i za počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

"On je u lipnju 2020. godine izvornu svjedodžbu početnih kvalifikacija taxi vozača preinačio i sačinio dvije lažne svjedodžbe na imena dvoje zaposlenika koji tim kvalifikacijama nisu raspolagali“, ističu iz policije.

EKONOMSKI U OSIJEKU Fakultet za koji često i USKOK pita: Čak 38 ljudi s njega je 2013. osuđeno za primanje mita

Počinjenim kaznenim djelom prijevare svih sedamnaest osoba oštećeno je za ukupan iznos od 419.478,41 kuna, a za koji iznos je vlasnik trgovačkog društva sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni su u utorak uhićeni te uz kaznenu prijavu pritvoreni.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 04.08.2021.

    Ma kakvi SDP Sve su to posteni politicari,ali samo po sudu svoje partije,pitajte vlahusica

  • 04.08.2021.

    Isto je glasati za hdz i sdp nazalost, uskoro ce oni i u svoju lopovsku koaliciju.

  • iinvidico 04.08.2021.

    Muzu i decki iz Sdp-a 😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare