To je to što me zanima!

SDP-ovci s 12 amandmana uštedjeli 1,69 mlrd. kuna

Oporba želi dokazati da se može na stavkama uštedjeti više nego što Vlada planira 'ubrati' uvođenjem kriznog poreza i povećanjem PDV-a
Vidi originalni članak

SDP je na rebalans proračuna podnio 12 amandmana kojim ukupne uštede iznose 1,69 milijardi kuna. Time žele dokazati da se može na pojedinim stavkama uštedjeti više nego Vlada planira 'ubrati' uvođenjem kriznog poreza i povećanjem PDV-a od kojih se očekuje prihod od 1,25 milijardi kuna. SDP-ovci su do ušteda došli rezanjem reprezentacije, intelektualnih usluga, uredskog materijala i namještaja, promidžbe, ulaganja u poslovne objekte, nabavku novih automobila i novih računalskih programa.
- Ako netko ima hrabrosti građanima nametnuti nove namete i tvrditi da su oni bogati već sa 3000 kuna, onda mi smatramo da Ministarstvo financija treba smanjiti svoju obveznu rezervu koju ima za potrošnju premijerke - rekao je Slavko Linić.
Amandmane je podnio i HDSSB. Kroz četiri amandmana traže preraspodjelu oko 430 milijuna kuna, i to za borbu protiv komaraca u Slavoniji, gradnju prometne infrastrukture te besplatne udžbenike.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Univerzum 28.07.2009.

    Ljudi nemojte se uzrujavati ne isplati se ovako i onako od prosvjeda neće biti ništa, Rončeviću neće skinuti imunitet pa će se svima nama smijati sa slobode, krivci za Kornate neće biti nađeni niti krivci za tragediju u Rudinama, pljačka naroda će se pojačati do izbora jer glavni lopov HDZ zna da će izgubiti iduće izbore pa će se maksimalno okoristiti, pravde u ovoj državi nema niti će je bit,nažalosti !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare