To je to što me zanima!

SDP pada, HDZ raste, a ORaH se učvrstio na trećem mjestu

S prvim danima lipnja još je pala potpora vladajućoj stranci. SDP uživa povjerenje samo 19,6 posto birača, dok bi za HDZ glasovalo 22,9 posto. Za ORaH je njih 12,3 %
Vidi originalni članak

Potpora SDP-u i dalje pada, pokazuje najnovije istraživanje agencije Promocije plus. Uživaju povjerenje samo 19,6 posto birača.

HDZ je prvi s potporom od 22,9 posto, što je za malo više od dva posto bolje u odnosu na svibanj, javlja HTV

Hrvatski laburisti su, nakon ostavke Dragutina Lesara, pali ispod izbornog praga, kojeg prelazi još jedino ORaH Mirele Holy. Oni su se učvrstili na trećoj poziciji sa 12,3 posto, što je značajan rast u odnosu na svibanj kada su imali 9,9 posto glasova birača.

SDP-ovi koalicijski partneri, HNS, bilježe tek 2,9 posto potpore.

Idi na 24sata

Komentari 217

  • melidony 08.06.2014.

    Ma OraH je politički lorektiv na vagi lijevo-desno kako su to donedavna bili laburisti, štoviše mislim da ih je OraH zamijenio na političkoj sceni. Moguće je da im se dogodi isto što i laburistima koliko god bili simpatični. Za kontinuitet i nije dovoljan trend.Trebaju se jasno profilirati Održivi razvoj i ekologija je skroz ok, ali treba podastrijeti jasno što i kako! Za početak neka se prime teme plina u jadranskom podmorju i koliko ima realne šanse za razvoj a koliki je rizik da trajno uništimo neprocjenjivu ljepotu i vrijednost Jadrana!Što imamo ako i to uništimo?

  • sala 08.06.2014.

    ja sam mislio da su = glup - gluplji najgluplji a kad tamo mi hrvati jos gluplji ( vecina jer vide izlaz u hdz koji nas je zbunario do bola )

  • DomagojTaropolu 08.06.2014.

    HDZ je prvi s potporom od 22,9 posto! SDP-u je nakon sinočnje sjednice njohove Partije popuarnost, sigurno pala, za dodatnih 5%! Konačno su pokazali svoje pravo lice! Andrej Plenković je dobro rekao, kada kaže da nisu više u stanju voditi državu, što pokazuju i najnovije ankete! Prijevremeni izbor, bili bi najpametnije rješenje u ovakvoj gospodarskoj i moralnoj krizi za našu državu! A ovo putovanje u Brazil moglo bi koštati premijera i ovu koaliciju vlasti i uopće osvajanja 10% mandata u novome sazivu Sabora! Previše gafova iza kojih ne stoje rezultati koji bi smanjili gorak okus u ustima svaki put kada gledate Dnevnik i gospodarske pokazatelje naše države!

Komentiraj...
Vidi sve komentare