To je to što me zanima!

SDP: 'Premijeru, s 20 eura možete platiti Urusuli kavu, ali ne i stanove za studente'

Vlada i Središnji državni ured za demografiju i mlade odlučili su osigurati nevjerojatnih 20 eura mjesečne subvencije za stanovanje kod privatnih najmodavaca, što je zaista smiješno s obzirom na današnje tržište
Vidi originalni članak

- Slušajući kako velikom vođi dežurni uvlakači plješću kad on pred Ursulom plaća kavu u eurima, studenti su mogli negdje na marginama čuti kako naš vođa i nije tako darežljiv kada su u pitanju studentice i studenti, poručili su iz Foruma mladih SDP-a pa dodali kako su Vlada i Središnji državni ured za demografiju i mlade odlučili osigurati nevjerojatnih 20 eura mjesečne subvencije za stanovanje kod privatnih najmodavaca.

- Dakle, besramni HDZ, odlučio je nastaviti se maćehinski odnositi prema studenticama i studentima te njima ukupno 2.206 isplatiti jednokratno 1.875 kuna (248,86 eura) kako bi im 'subvencionirao' privatni smještaj. Naravno, ova subvencija je u najmanju ruku smiješna i sramotna, posebice kada gledate da ona na mjesečnoj razini predstavlja kap u moru troškova za studente koji žive kod privatnih stanodavaca - naveli su.

POGLEDAJTE VIDEO: VON DER LEYEN I PLENKOVIĆ NA KAVI U ZAGREBU

- SDP je početkom listopada 2022. godine upozoravao da su cijene stanova i studentskog smještaja enormno porasle i kako je potrebno hitno poduzeti jasne mjere, jer studiranje postaje luksuz. Štoviše, predložili smo dvije mjere. Kratkoročno smo predložili subvencioniranje privatnog smještaja u iznosu od 500 kuna (67 eura) mjesečno za studente koji nisu primljeni u domove, za što je potrebno oko 13,5 milijuna kuna (1,81 milijun eura) te dugoročno izgradnju novih i dogradanju postojećih studentskih domova - kazali su iz oporbe. 

- Dragi premijeru, s 20 eura možda Ursuli možete platiti kavu, ali stan u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru i drugim studentskim gradovima – ne možete! - poručili su za kraj. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Tonček65 03.01.2023.

    Vidi ti mlade skojevce! ajde me malo prosvjetlite, dali je možda kako se ono zvala kukuriku koalicija na čelu sa Milančetom išta davala za studente, umirovljenike da ne spominjem profesore u školama.

  • 03.01.2023.

    Tipično SDP. Tako je propala i francuska i talijanska ljevica. Samo napadi, vrijeđanje, bljuvanje… a nikakav program. Loše, jako jako loše im se piše.

  • ante jagec 03.01.2023.

    Vidi podbuhlog anemicnog kriminalca.A i ova ludaca nije bolja od njega.Hebo vas onaj tko vas dovede ovdje obadvoje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare