To je to što me zanima!

Sve ili ništa: Z. Milanović želi prijevremene izbore i to odmah

Predsjednik HDZ-a Karamarko je u petak na pitanje novinara o eventualnim prijevremenim izborima rekao da se nešto o tome šuška. Kaže i da su oni spremni
Vidi originalni članak

Zoran Milanović, premijer i predsjednik SDP-a, je, kako je rekao svojim najbližim suradnicima, spreman za izbore, i to one uranjene. No iako se premišljao o toj ideji, šef SDP-a odlučio je navodno nakon konzultacija s Alexom Braunom, američkim PR-ovcem, da parlamentarni izbori budu u proljeće, točnije 26. travnja ove godine. Ovu informaciju koja je navodno prije nekoliko dana došla i do glavnog Milanovićeva konkurenta Tomislava Karamarka, Expressu je potvrdilo nekoliko izvora iz SDP-a, HDZ-a, ali i oni bliski izabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Milanović je zajedno sa svojim timom razmišljao i o lipnju te o rujnu kao mjesecima za održavanje parlamentarnih izbora, ali, kako sada stvari stoje, najbliže je tome da oni zaista budu 26. travnja.

A zašto baš 26. travnja? Milanović, odnosno njegov tim savjetnika, smatra kako do tog datuma Ivo Josipović neće uspjeti formirati koaliciju centra i lijevog centra - odnosno oko sebe okupiti ORaH, Laburiste, Reformiste, Nikicu Gabrića i ostale manje stranke centra i ljevice.

Osim toga, SDP će dati sve od sebe da do tada proširi Kukuriku koaliciju - što mu je savjetovao i američki PR-ovac - a ono na čemu će se posebno raditi pridobivanje je Mirele Holy i ORaH-a na svoju stranu.

Karamarko: Mi smo za izbore spremni

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je u petak na pitanje novinara o eventualnim prijevremenim izborima rekao:

- Nešto se o tome šuška. Mi smo u bilo kojem trenutku spremni. SDP-ovoj Vladi gori pod nogama. 

>>> Više o ovoj temi pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 211

  • najiram 10 10.02.2015.

    ja samo želim hrvatskom narodu da se riješi mrčne povijesti partije i ovakovih suludih emelja partije"Govor Moše Pijade sa prvog zasjedanja AVNOJ-a 1942. u Bihaću objašnjava strategiju osvajanja vlasti:[4][5] ...potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom... Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere... Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira..."

  • MarijanGrdašić 09.02.2015.

    Žao mi je isponova i isponova gledati kako stranke ponavljaju greške i ne rade ništa, kako se iz godine u godinu smjenjuje isti moralno politički šljam, koji ne nudi ništa i ne zna ništa a što je najgore razdoblje kada nisu na vlasti doživljavaju kao najlijepši godišnji odmor kada se fantastično zabavljaju i zajebavaju na račun poreznih obveznika ne radeći ništa i ne sudjelujući u kreiranju politike za dobro države i naroda.

  • MarijanGrdašić 09.02.2015.

    U svakom slučaju podržao bih prijevremene izbore samo zato da vidim fijasko i kako će drug Zoka ovaj puta tresnuti s tenka. Znam da KARAČMARKO i ostali likovi iz šume KRADEZEOVE ne rade ama baš ništa te nemaju nikakav plan niti strategiju niti novu vladu kojom bi izvukli državu iz dreka ali sasvim siggurno znam da je drug Karamarko već oformio novu mafiju koja će sustavno pljačkati fondove EU, nakon tih pljački opet će narod i građani nadrljati od Brisela kada će morati vraćati puste milijarde koje su ovi pokrali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare