To je to što me zanima!

SDP se dijeli i na grobu Ivice Račana, položili su vijence

Račan ne bi bio zadovoljan današnjom Hrvatskom, kaže Milanović, no pitanje je bi li bio zadovoljan i današnjim SDP-om. Neki od njegovih suradnika nisu više u stranci
Vidi originalni članak

Ivica Račan je iza sebe ostavio neke duhovne, vrijednosne stvari kao što su demokracija, tolerantnost, otvorenost, ali i neke materijalne stvari poput uvođenja reda u državu ili izgrađenih autocesta, izjavio je na Račanovu grobu Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, odajući na čelu stranačke delegacije počast osnivaču i bivšem predsjedniku stranke. I dodao da Račan ne bi bio zadovoljan današnjom Hrvatskom jer je "rijetko tko njome zadovoljan".

Bi li Račan bio zadovoljan današnjim SDP-om, koji očekuje povratak na vlast, pitanje je. Vjerojatno bi našao razloga i za zadovoljstvo, ali i za kritiku.

Sigurno bi mu bilo drago što njegova stranka vrlo ozbiljno računa na preuzimanje vlasti, ali možda mu ne bi bilo drago što su neki od njegovih bivših suradnika sada bivši SDP-ovci poput Ivice Pančića, koji je Račanov grob obišao u podne, nakon službene SDP-ove delegacije, ili zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je vijenac položio ranije ujutro, prije Milanovića.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • ciara46 30.04.2011.

    Kad je Račan došao na vlast Hrvatska je odahnula od Tuđmanizacije, ali nažalost njegova je velika greška bila što nije imao volju ni snagu pohapsiti HDZ-ovce lopove i ratne profitere.Oduzeti im imovinu.Poštenje mu se baš i nije isplatilo. Da je to učinio Hrvatska bi danas bila usasvim drugoj poziciji. Bojim se da ni Milanović nema tu snagu da se obračuna sa ostatkom lopova i kriminalaca .

  • user_53756 30.04.2011.

    Samo se ti Milanoviću nadaj povratku na vlast ako te to toliko veseli ali na tvoju žalost to neče proći.

  • hrabro srce_1 30.04.2011.

    lobotomija, ajmo činjenicama baratati: 1. franjo nas nije dijelio već ujedinio (partizane i ustaše) u obrani domovine (taj dio spajanja mu povjesničari zamjeraju), priča od 100 bogatih je glupost (jer kako se onda čaćić tu uklapa), što se tiče jugonostalgičara tu si u pravu (nek odu u jugoslaviju živjet), a prava podijela dolazi tek 2000-te kad mesić stupa na scenu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare