To je to što me zanima!

SDP-u pada popularnost, ali HDZ od toga nije ništa dobio

Prema Cro Demoskopu za travanj, SDP je na 25, a HDZ na 18,8 posto. Josipović je i dalje najpopularniji političar, a Karamarko treći mjesec zaredom najnegativniji
Vidi originalni članak

Izborna potpora SDP-u u silaznoj je putanji i početkom travnja zabilježen je novi najslabiji rezultat od parlamentarnih izbora. Izborna potpora pala im je na 25 posto. No unatoč padu oni su i dalje u izraženoj prednosti pred najvećom opozicijskom strankom. Iako potpora Vladi pada, podrška HDZ-u stagnira i iznosi 18,8 posto.

Treća snaga u zemlji koja bi, da su danas izbori, prešla izborni prag na nacionalnoj razini su Laburisti koji bilježe potporu od 9,2 posto. Ipak i oni bilježe trend smanjenja potpore birača, rezultati su to redovitog mjesečnog istraživanja CRO Demoskop, mjesec dana prije lokalnih izbora. 

Na listi najpopularnijih političara na ljestvici i dalje dominira predsjednik Ivo Josipović, a drugo mjesto pripalo je Dragutinu Lesaru. Premijer Milanović vratio se na treće mjesto. Na vrhu ljestvice najnegativnijih političara treći mjesec zaredom je Tomislav Karamarko, a drugo mjesto pripalo je Zoranu Milanoviću. Idući na ljestvici najnepopularnijih je ministar financija Slavko Linić, a iza njega su se pozicionirali Ivo Sanader i Radimir Čačić.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • ludom 09.04.2013.

    Gro ljudstva u ovoj zemlji još nije shvatilo s kim ima posla.

  • vladosch 08.04.2013.

    Problem je što i HDZ i SDP imaju stalne birače koji su im zahvalni do smrti zbog osiguravanja stalni poslova u državnom aparatu. Do nedavno je bila politika da moraš biti u HDZ-u ako želiš raditi u policiji, možda ne svi ali većina. Žalosno je da uz ovakva prirodna bogatstva mi i dalje preživljavamo i pitamo se što će biti sutra, a za našu djecu postoji samo jedan put, put izvoza radne snage

  • dahhmal 08.04.2013.

    SDP je nesposoban da vodi državu HDZ je nesposoban da to iskoristi uglavnom ništ koristi i od jednog i od drugog

Komentiraj...
Vidi sve komentare