To je to što me zanima!

Šećer 'nestaje': Trgovce ni inspekcija ne može natjerati da ga prodaju po zamrznutoj cijeni

Udruga za zaštitu potrošača traži reakciju kako se umjetne nestašice ne bi prelile na ostale cjenovno limitirane proizvode. trgovci kažu da ne mogu izdržati jer su šećer koji moraju prodavati po zamrznutim cijenama nabavili po 9,50 kuna po kilogramu
Vidi originalni članak

U nekim prodavaonicama šećera nema na policama, ili je ograničena kupnja zbog gubitaka koje trgovci trpe, u drugim ga dućanima još ima, ali nitko ne jamči koliko dugo. Mali trgovci kažu da ne mogu izdržati jer su šećer koji moraju prodavati po zamrznutim cijenama nabavili po 9,50 kuna po kilogramu. Gubitak po svakom kilogramu im je 1,50 kuna. Posljedica je to Vladine odluke da ograniči cijene devet namirnica na tri mjeseca, ali i gomilanja zaliha kod pojedinih građana. Iz Ministarstava gospodarstva uvjeravaju da trenutno ne postoji nestašica šećera iako pojedini trgovci mogu ograničiti prodaju sukladno svojoj poslovnoj odluci.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • ante-portas 16.09.2022.

    Secer je nezdrav i treba ga izbjegavati.

  • Fox 1 16.09.2022.

    U odnosu na kupovnu moć, sve je nerealno poskupilo uoči uvođenja eura. Pohlepni trgovci i proizvođači love u mutnom.Bogate se na grbači sirotinje. Sramota.

  • Barba iz Amerike 16.09.2022.

    Koliko su prošlih godina zarađivali na nerealno jeftinom šećeru, mogli bi sad malo gubiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare