To je to što me zanima!

Sedam Božjih zapovijedi katolicima za izlaz iz duga

Dobri katolici ne smiju 'zabušavati' na poslu, ne otuđivati materijal iz tvrtke ili varati na putnim troškovima, te moraju biti lojalni svom poslodavcu
Vidi originalni članak

Svaki dobar katolik od danas ima i 7 zapovijedi za izlazak iz dugova. Knjiga Amerikanca Phila Lenahana "Upravljanje novcem za katolike" donosi smjernice kako živjeti skromno, uštedjeti i vješto raspolagati novcem. Lenahan savjetuje bračnim parovima da svakih nekoliko mjeseci sjednu zajedno i održe sastanak o kućnoj blagajni. Prema njemu, obitelj može živjeti i od jedne plaće, ako se pripazi na novac. I djecu od malih nogu treba poučavati financijskoj odgovornosti. Predlaže da dijete dobije džeparac za neki obavljeni kućni posao. Kao prvu zapovijed Božjeg plana za financije, Lenahan navodi: Budite vjeran upravitelj dobara koje vam je Bog povjerio. Također, dobri katolici ne smiju 'zabušavati' na poslu, trebaju biti lojalni poslodavcu i ne otuđivati opremu i materijal iz tvrtke ili varati na putnim troškovima. Poslodavcima, pak, Lenahan, savjetuje da ne zakidaju radnike, te da Crkvi daju desetinu bruto iznosa.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • da reknem 26.02.2009.

    ti koji govoriš "gamad pohlepna", odakle tebi pravo da takvo šta govoriš? licemjeru, pogledaj sebe

  • da reknem 26.02.2009.

    treba kupiti tu knjigu i pročitati točno kako piše, jer uvijek \"neki\" nešto izmjene i nadodaju.

  • garavusa005 24.02.2009.

    moze se zivjeti od jedne place????? dugo se ovako nisam nasmijala!!!! Mozda on moze zivjeti od crkvene place... ali plaća običnog radnika je daleko manja plus svi porezi koje običan radnik plaća, plus skolovanje djece, plus rezije, plus krediti za stambeno pitanje.... i da ne nabrajam dalje.... što sve radnik mora platiti, a on ne mora... lako je onda živjeti od jedne plaće!

Komentiraj...
Vidi sve komentare