To je to što me zanima!

Šef CIA-e Hayden: Osama bin Laden je živ i skriva se

Direktor CIA-e je rekao da se neuspjeh u lovu na Bin Ladena od napada na SAD može protumačiti "neprohodnim i nepristupačnim terenom"
Vidi originalni članak

Osama bin Laden je živ i ulaže puno energije u vlastitu sigurnost, izjavio je u četvrtak direktor američke središnje obavještajne agencije CIA-e, general Michael Hayden, u govoru pred Atlantskim vijećem u Washingtonu. Također je ustvrdio, bez iznošenja pojedinosti, da je američka obavještajna zajednica spriječila napad "koji bi konkurirao razaranju od 11. rujna 2001".
Bez izravnog referiranja na CIA-ine raketne udare bespilotnim letjelicama u plemenskom području Pakistana, čelnik CIA je kazao da je SAD uspješno izolirao Bin Ladena, govoreći u sadašnjem vremenu. Hayden je kazao kako se neuspjeh da se ubije ili zarobi Bin Ladena u sedam godina od napada na SAD 11. rujna 2001., može objasniti "neprohodnim i nepristupačnim terenom" u području afganistansko-pakistanske granice, i činjenicom da se Bin Laden jako trudio izbjeći zarobljavanje.
Direktor CIA-e nije iznio nikakve druge pojedinosti, no bila je to prva javna naznaka rastućih napora CIA-e da se usredotoči na traganje za Bin Ladenom i ostalim terorističkim vođama. Hayden je kazao da  je smrt najmanje šest vodećih zapovjednika Al-Qa'ide u Pakistanu, izbacila "iz ravnoteže" skupinu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mik 14.11.2008.

    Ne znam po čemu je Bin Laden veći terorista od američkog kauboja Busha

  • mytzek 14.11.2008.

    Bla, bla, bla... Ono, pričam o Bin Ladenu, a nikaj ne velim. Pazi, \"ulaže puno energije u vlastitu sigurnost\". Da, i? Najbolje da ušeta u K-Mart po Coca-Colu. Tsss...

Komentiraj...
Vidi sve komentare