To je to što me zanima!

Šef ginekologije u Puli je dobio 10 mjeseci uvjetno

U osmogodišnjem sudskom procesu teretilo ga se za propuste u liječenju komplikacija prilikom poroda Dragane Z. iz Krnice nedaleko od Pule
Vidi originalni članak

Davor Zoričić (47), šef ginekologije pulske Opće bolnice u petak je na Općinskom sudu u Puli nepravomoćno osuđen na 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od godinu dana. U osmogodišnjem sudskom procesu teretilo ga se za propuste u liječenju komplikacija prilikom poroda Dragane  Z. iz Krnice nedaleko od Pule. Proglašen je krivim zbog krivotvorenih i neistinitih podataka u otpusnom pismu o liječenju zbog čega je moglo doći do teških posljedica po njeno zravlje. Žena je rodila krajem siječnja 2002. kada su nastupile komplikacije zbog kojih su krivili liječnike za nesavjesno liječenje. Draganin suprug Borislav M. ogorčen dugogodišnjim suđenjem kaže kako je osam godina borbe za pravdu usitinu previše. Kaže da kazna treba imati svrhu da nečasne liječnike opomene da ne čine ono što je protuustavno i protuzakonito te da poštuju ljudski život. U istom slučaju vodio se sudski postupak i protiv ginekologa Ante Pilešpića (58) iz Pule koji je prije nekoliko godina oslobođen krivnje.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • brkan1 28.11.2009.

    Definicija radnog mjesta ginekologa : To je radno mjesto na kojemu se inače drugi zabavljaju.

  • plavuša13 28.11.2009.

    pula65-i ja sam bila jedna od pacijentica dotičnog i mogu reći koliko sam ga cijenila dok mi je u školi predavao toliko mi je u očima pao kao pacijentici.

  • witch2001 28.11.2009.

    sta sam krivo napisala da se moj komentar izbrisao?? wtf

Komentiraj...
Vidi sve komentare