To je to što me zanima!

Šef HDZ-a: Ovo je pravi odnos snaga, ne vjerujte anketama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ivo Žinić (HDZ) pobijedio je u dugom krugu izbora za sisačkog župana. Žinić je dobio 56,7 posto glasova, a njegov protukandidat Davorko Vidović (SDP) 41,3%
Vidi originalni članak

Ivo Žinić (HDZ) pobijedio je u nedjelju u dugom krugu izbora za sisačkog župana. Žinić je dobio 56, 7 posto glasova, a njegov protukandidat Davorko Vidović (SDP) 41,3 posto glasova. Žinić je tako nakon devet godina prekinuo vladavinu SDP-a u toj županiji. Došao mu je čestitati i šef stranke Tomislav Karamarko koji je rekao da je pobjeda HDZ-a u Sisku jako važna jer je još jedna u neprekinutom nizu HDZ-ovih pobjeda. 

- Ne vjerujte anketama koje pokazuju kako je razlika između HDZ-a i SDP-a jedan ili dva posto. Vidite kolika je razlika, 16 posto - rekao je Karamarko. 

- Već mi je rezultati prvog kruga dao pravo da zaključim kako su me građani prepoznali kao osobu koja s ponuđenim programom može zaustaviti desetogodišnju stagnaciju i propadanje županije. Pripremili smo programe razvoja turizma, poljoprivrede i gospodarstva te projekt sustavne zaštite od poplava - rekao je Žinić.  

Davorko Vidović čestitao je Žiniću.

- Čestitam pobjedniku iako je kampanja bila prljava. Moji protukandidati su kampanju vodili kao 90-ih godina sa zastrašivanjem birača. Ovaj me poraz neće pokolebati i neću se povući iz politike. Usto, Žinić nema većinu u Županijskoj skupštini, pa su mogući i novi izbori - rekao je Vidović. 

Idi na 24sata

Komentari 248

  • mmrz21 27.10.2014.

    Očekivana pobjeda, kao i uskoro ona Kolinde..

  • ivič 27.10.2014.

    svi igraju prljavo od kada se god glasuje!Šalju svoje ljude na teren da zovu mobitelom i traže da glasaju ili vječnici ljudima po selu obečavaju vodu,kanalizaciju itd

  • SOROSEVPLACENIK 27.10.2014.

    Pravi odnos snaga je izlaznost od 30 i nesto%.Pun nam je kufer i SDPa iHDZa.Dvije frakcije jedne te iste mafije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare