To je to što me zanima!

Šef Socijaldemokrata: 'Ozbiljno se mora preispitati bezrezervna podrška Plenkovića ministrici'

Davorko Vidović kaže da nema ništa protiv da premijer brani svoje ljude, ali ne može braniti pravo javnosti da sazna o čemu se radi kada je riječ o trošenju državnog novca
Vidi originalni članak

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović ocijenio je u utorak, osvrćući se na nove informacije o nenamjenskom trošenju europskog novca putem Ministarstva kulture, kako je to dodatni argument za ozbiljnu istragu u ministarstvu i preispitivanje podrške ministrici Nini Obuljen Koržinek. Kazao je to osvrćući se na nove medijske informacije da su europski tužitelji u kontaktu s bivšim suradnikom ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek koji je teško optužuje za sustavne pronevjere novca iz EU-a.

- To je ozbiljno upozorenje i dodatni argument za ozbiljne istrage koje se moraju provesti u Ministarstvu kulture, da se ozbiljno mora preispitati ta bezrezervna podrška koju iskazuje premijer Andrej Plenković ministrici - izjavio je Vidović u Saboru.

NIJE ZABRINUT Plenković o aferi s namještenim natječajima: To su podmetanja, Obuljen-Koržinek radi sjajno!

Vidović je rekao nema ništa protiv da premijer brani svoje ljude, ali ne može braniti pravo javnosti da sazna o čemu se radi kada je riječ o trošenju državnog novca.

- U javnom poslu nema braće, sestara, prijatelja, drugova, nema nikoga tko može biti na bilo koji način obranjen zato što je moj ako čini nešto nezakonito ili protuzakonito - istaknuo je.

EKSKLUZIVNO Imamo mailove koji dokazuju namještanje natječaja u obnovi: Javi im se, oni će odraditi posao

Ukoliko je istina da se novac koji smo solidarno dobili od Europe nenamjenski trošio, odnosno troši se da se nekima pogoduje i da netko na tome zarađuje, to je dodatni uteg na kriminalno ponašanje kojeg ima posvuda.

- Potresna izgradnja i popravci su postali sjajan medij za izvlačenje novca, za napumpavanje cijena - kazao je Vidović.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bcelija 28.02.2024.

    Za EPPO nema odmora dok traje obnova. Posla preko glave!

  • samocenzura 27.02.2024.

    plenko je korak do ponora i ako bude otkrio jos da je ogulin uzela eu fondove onda on gubi izbore i na koljenima.

  • Dhlachicha 27.02.2024.

    vidoviću , treba se preispitati bezrezervna tvoja izjava kao ministra socijale iz 'račanove kvote' , citiram '' Ako hrvatska žena rodi u današnje vrijeme , to bi bio zločin'' . Završen citat . 

Komentiraj...
Vidi sve komentare