To je to što me zanima!

Šef Wolta o vrijeđanju stranih radnika: 'Sramotno. Potrebna je nulta stopa tolerancije za ovo'

Do radnika iz Indije, koji je samo radio svoj posao kada mu je muškarac prišao i brutalno ga izvrijeđao, pokušavaju doći, kaže Šušnjar, kako bi mu pružili podršku
Vidi originalni članak

Jednostavno sam bez komentara, sramotno. Ne mogu vjerovati da takvi pojedinci žive s nama u društvu i propagiraju takav način razmišljanja, rekao nam je Marin Šušnjar, šef Wolta u Hrvatskoj, nakon što je na internetu osvanula snimka muškarca koji prilazi stranim radnicima u Zagrebu te ih vrijeđa na rasističkoj osnovi.

- Vidio sam i da je nedavno isti muškarac Ukrajincima dijelio majice s nacističkim porukama- dodaje.

SRAMOTNO PONAŠANJE VIDEO U Zagrebu vrijeđa strane dostavljače: 'Je*eni nigeru. Ovo nije tvoja zemlja. Sieg Heil!'

Do radnika iz Indije, koji je samo radio svoj posao kada mu je muškarac prišao i brutalno ga izvrijeđao, pokušavaju doći, kaže Šušnjar, kako bi mu pružili podršku.

- Javili smo se drugim platformama te pokušavamo doći do poslodavca dostavljača, ali i njega samog, kako bi mu pružili podršku i pokazali mu da nije sam. Napravit ćemo sve što je u našoj moći kako bi dostavljaču olakšali ovu situaciju.

Ističe da za ovakve situacije treba postojati nulta stopa tolerancije.

'RE-WOLT' Prosvjed dostavljača digitalnih platformi: Sljedeći tjedan sastat će se s ministrom Piletićem

- Događale su se situacije da naši strani radnici trpe slične uvrede. Uvijek kada nam je prijavljeno kontaktiramo restoran ili objekt u koji su došli preuzeti narudžbu i prijavimo što se dogodilo. Moram reći da radnici koji imaju takve ispade obično dobiju otkaz, a nedavno je čak nekoliko članova osoblja, uključeno u verbalni napad na dostavljača, otpušteno iz jednog lokala.

Podsjetimo, video muškarca osvanuo je na Redditu, a onda ga je na svojem Twitter profilu podijelio predsjednik SDP-a Zadarske županije Jure Zubčić.

ZARADILI KAZNENU PRIJAVU Granična policija spriječila protuzakonit ulazak stranaca u Hrvatsku: Priveli dvoje ljudi

- Postoji dno društva, a zatim postoje ovakvi koji su i ispod te razine, pa se svojim gnjusnim rasizmom hvale po Redditu. Osim što su im plaće i radnička prava ispod minimuma još moraju trpjeti ovakve- napisao je Zubčić uz video.

- Evo još jedan Untermensch u Zagrebu. Idi doma. Ovo nije tvoja zemlja. Je*eni nigeru. Otkud si?- samo su neke od uvreda koje mu je uputio dok je dostavljač na njih mirno odgovarao.

Iz PU zagrebačke potvrdili su nam da još utvrđuju sve okolnosti događaja.

Idi na 24sata

Komentari 129

  • ekonomist12 03.04.2023.

    nikad ne bi platio nekoj aplikaciji da mi tamo neki brazilac dira i donosi hranu..

  • ilija katunski 13.03.2023.

    Sef wolta bi mogao placati radnike, a ne zaradivsti na tim stranim radnicima dok uzima razliku novaca!

  • Srle 13.03.2023.

    Sta su oni kod nas mi smo u njemackoj,i to je tako

Komentiraj...
Vidi sve komentare