To je to što me zanima!

Šef zatvora napastovao službenice pa ga smijenili

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović je kazao da su rotacijom upravitelja dobili dobar uvid u stanje zatvorskog sustava te već poduzeli i prve mjere
Vidi originalni članak

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović smijenio je upravitelja zatvora u Sisku, Ivicu Dadovića, kojega u Ministarstvu smatraju odgovornim za nepoštivanje propisa, ali i spolno uznemiravanje službenica. Daljnja istraga zatražena je u zatvorima u Šibeniku, Splitu, Lipovici, Gospiću, Zagrebu, Zadru i zagrebačkoj Bolnici za osobe lišene slobode, zbog sumnje da su Uprave pogodovale nekim zatvorenicima, sudjelovale u spornim javnim nabavama ili isplaćivale prekovremene radne sate koje dodatno treba objasniti. S druge strane, neke ustanove dokazale su da po svemu udovoljavaju kriterijima, a kao pozitivne primjere Šimonović je istaknuo zatvore u Puli i Požegi. Šimonović je najavio da će Hrvatska u iduću godinu ući s "pročešljanim" zatvorskim sustavom i s oko 30 posto novih upravitelja zatvora i kaznionica.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • drug Kardelj 17.12.2008.

    zar su radna mjesta upravitelja bogom dana.....?

  • bernardaf 16.12.2008.

    Požega čista?! Užas od laži. Šta je sa slučajem bivše upraviteljice zbog počinjenog kaznenog dijela?! Zataškano. Šta je sa ženom kojoj je prije spavanja data čaša vode kada je rekla da joj je loše a ujutro ju našli mrtvu? Zataškano. Šta je sa pričom o pokušaju seksualnog napastovanja službenika prema zatvorenici?! Šta je sa nezakonitim odobravanjem pogodnosti?!Zataškano....i onda je je Požega uzor a to je samo sitnica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare