To je to što me zanima!

Šefa OZNA-e u Karlovcu optužili za 139 ubojstava

Petar Zinajić (89), optužen je za smaknuća 139 civila koji su po njegovoj naredbi ubijani poslije Drugog svjetskog rata u općini Slunj i Plaškom
Vidi originalni članak

Bivšeg pripadnika OZNA-e, Petra Zinajića (89), optužili su u srijedu na sudu u Karlovcu za smaknuća 139 civila koji su ubijani poslije Drugog svjetskog rata. Zinajić je bio bivši šef komunističke tajne policije OZNA-e za općine Slunj i Plaški. U prijavi se nalaze i izvješća koje je Zinajić pisao nadređenima, a u njima se detaljno opisuju likvidacije i načini ubijanja civila. Policija je objavila i da se Petar Zinajić trenutno nalazi izvan Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • BrankoStojković 13.05.2012.

    Partizanska i komunistička represija i zločini u Hrvatskoj 1944.-1946. JOSIP MANOLIĆ U BJELOVARU JE BIO GOSPODAR ŽIVOTA I SMRTI Naime, Manolić je nakon završetka rata bio šef bjelovarskoga Odjeljenja za zaštitu naroda (OZNA), koji je "čistio" naš kraj od zaostalih neprijatelja, odnosno on provodio je egzekucije. Zašto se danas Manoliću i njemu sličnima ne dešava; Čelnik Okružnoga odjeljenja Ozne za Zadar Savjetnik – Bivši jugodiplomat savjetovao je Mesića, a danas i Josipovića... Udba i danas kontrolira politički vrh Hrvatske. U njenim rukama su i ekonomija, mediji, mafija i sport, pa zato i nije čudno što smo svi mi postali tajni suradnici UDB-aša.

Komentiraj...
Vidi sve komentare