To je to što me zanima!

Šefica banke novac bogatih prebacivala siromašnima

Ženski Robin Hood: Njemica Erika je siromašnima prebacivala novac bogatih klijenata kako bi dobili kredit. Na taj način je 'ukrala' 7,6 milijuna eura...
Vidi originalni članak

Erika B. (62) je bila šefica banke u u malom mjestu pored Bornheima u Njemačkoj. BIlo joj je žao nekih klijenata pa je uzimala novac s računa bogatih i prebacivla ga na račune siromašnih. Na taj je način 'posudila' 7,6 milijuna eura.
Tužitelj je na sudu u Kölnu rekao da je Erika siromašnima, kako bi dobili kredite, prebacila na račune novac bogatih klijenata. Nakon što bi im kredit odobrili, vraćala ga je nazad bogatima. No nije svaki put mogla vratiti novac te su tako klijenti ostali bez 1,1 milijun eura. Njezin odvjetnik Thomas Ohm je rekao da je ona to radila iz samilosti i da nije imala nikakve koristi.
- Živim u malom mjestu gdje svatko svakoga poznaje. Dolazili su mi ljudi i molili me da im pomognem jer nisu mogli dobiti kredite. Danas ne razumijem zašto sam to napravila, možda imam sindrom samaritanke - rekla je Erika. Sutkinja je bila u dilemi jer je Erika napravila veliku štetu, a opet nije ništa napravila radi vlastite koristi. Na kraju ju je osudila na 22 mjeseca zatvora uvjetno.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • šetač 24.11.2009.

    ovo je jedan istina mali ali ipak znak da u svijetu još ima dobrih (dirktorica) i pametnih(sudkinja) ljudi

  • zagrebghost 24.11.2009.

    To kod nas ne bi prošlo. Kod nas bi morala uzimati siromašnima i davati bogatima. K\'o Superhik...

  • karter 24.11.2009.

    Treba kontaktirati sa gospođom i dopeljati ju kod nas, kad je bila šefica banke u Njemačkoj, sigurno zna sa financijama. Znači, ovako - Šukeru nogu u guzicu, a Eriku za ministricu financija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare