To je to što me zanima!

Šefove u Vladinim uredima plaćaju i do 15.500 kuna

Ni jedan od pročelnika Vladinih ureda nema na stranicama Vlade životopis, a 7 ureda nema ni internet-stranice, pa se o njima ništa ni ne zna
Vidi originalni članak

Ni kod nas, ali ni u drugim državama nije praksa da se životopisi službenika objavljuju na internetu. Ne vidim razloga zašto bi tamo stajali, rekao je glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun. Dodao je da kandidati životopise predaju na natječaju za posao pročelnika Vladina ureda. Vlada ima 13 ureda, no samo šest njih ima svoje stranice na internetu.
- Ostali uredi su mali i nemaju materijala za održavanje na internetu - pojasnio je Mehun.  Najniža plaća šefa Vladina ureda je oko 10.700 kuna, a najviša oko 15.500 kuna. Sve ovisi, kaže Mehun, o složenosti posla. I dok su neki pročelnici često u medijima, o drugima se nema što čitati. Na čelu Ureda za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade je Dražena Arar. O njoj nema podataka, čak ni godina rođenja. Na čelu Ureda za socijalno partnerstvo je Vitomir Begović, poznati sindikalac.
Predstojnici Ureda za ravnopravnost spolova, Heleni Štimac Radin, možda nekad i pomaže što joj je suprug Furio Radin, zastupnik talijanske manjine. Luka Mađerić, predstojnik Ureda za ljudska prava, bio je potpredsjednik mladeži HDZ-a u Zagrebu.

SINDIKALCA 'UMIRILI' FOTELJOM
Vitomir Begović bio je profesionalni sindikalist u Gradskom sindikalnom vijeću Karlovca, a zatim u Samostalnim sindikatima u Zagrebu do 2001. Račanova Vlada postavila ga je na čelo Ureda za socijalno partnerstvo, gdje je i danas. Radnici su mu to zamjerili smatrajući da ih je izdao.

URED ZA UDRUGE NA GODINU DOBIJE 75 MILIJUNA KUNA
- to je najskuplji ured koji plaćaju građani Hrvatske

VLADA NA GODINU ZA RAD 13 UREDA PLAĆA 200 MIL. KUNA
- proračunski trošak za Vladine urede

NAJNIŽA PLAĆA ŠEFOVA UREDA HRVATSKE JE 10.700 KUNA
- dobivaju visoke plaće za nejasne poslove

Idi na 24sata

Komentari 13

  • karter 08.06.2009.

    Za ove koji ne znaju, radi se čak o ljudima sa srednjom stručnom spremom. A srednja stručna sprema u državnoj upravi inače ima 3500 kuna.

  • Sofi 08.06.2009.

    A koliko ima RADNIKA DUHOVA ? Tj. podobnih koji su na platnom spisku, a da se NIKAD ne pojave na poslu, i da ih nitko od kolega nikad nije niti vidio u nekom uredu, a kamoli da rade..... Samo im svaki mjesec ljepo sjedne plaća na račun....

  • fiume333 08.06.2009.

    Svi bi oni trebali biti u minusu,a ne dobivati ovakve place s obzirom da nas je njihov rad i doveo ovdje gdje jesmo.moja placa je veca od njihove,ali za razliku od njih krvavo radim na 50 stupnjeva u ne bas prijateljskom okruzenju dok oni na raznorazne sastanke dolaze nacvrcani i natjecu se ko je veci pametnjakovic

Komentiraj...
Vidi sve komentare