To je to što me zanima!

Velinina obitelj na Mirogoju posluje 30 godina: Šegota joj je riješio kućice i spasio biznis

Nekadašnja estradna zvijezda, danas poduzetnica Velina Oršolić našla se u središtu afere Kućice 2. Njena obitelj na Mirogoju posluje već 30 godina
Vidi originalni članak

Obitelj Veline Oršolić, djevojački Hegel, ima cvjećarnu na Mirogoju već 30 godina. Nekad se zvala Cvjećarne Hegel, a danas su Eva Maria. 

- Nedavno smo odlučili naš tradicijski obrt umotati u novo ruho i podariti mu novi sjaj. I tako, od bake do unuke Cvjećarnice Hegel postaju Cvjećarnice Eva Maria! Treća generacija njeguje poseban cvjetni izričaj i besprijekornu kvalitetu izrade cvjetnih kreacija i dizajna. Dugogodišnje iskustvo, predanost i posebno senzibilitet prema Vašim željama i potrebama više od 30 godina opravdavaju naš ugled lojalnog i pouzdanog suradnika - stoji na njihovoj službenoj stranici. 

Otac Vladimir nekoć je imao i 'Hegel' klesarstvo i trgovinu na malo. 

- Imaju kuću iza klesarije. Na Krematoriju su dugi niz godina postojale samo 2 cvjećarne s desne strane, jedna je bila od mame Hegel. Tako da je duga tradicija uvezanosti s gradskim grobljima koja seže i prije vladavine Milana Bandića - govori nam prijateljica iz djetinjstva Velinine polusestre Idore Hegel. 

Afera Kućice 2

Krajem listopada prošle godine 24sata su objavila priču o nevjerojatnom natječaju za unosne lokacije na najvećem hrvatskom groblju Mirogoj. Četiri kućice su dobile četiri tek osnovane firme na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana. I sve četiri su ponudile u lipu istu cijenu zakupa, tek 10 kuna višu od druge najbolje ponude. Tri od njih četiri imale su jednako složene mail adrese, sve su osnovane na adresama privatnih osoba i nemaju telefon. Pred blagdan Svih svetih počela je i prodaja u tim kućicama, ali u njima nije poslovala nijedna od tvrtki koje su prošle na natječaju.

U sve četiri kućice cvijeće i svijeće prodavao je obrt Velina design koji uopće nije dao ponudu. Vlasnica obrta je Velina Oršolić.

- Ja sam uzela kućice u podzakup od Gradskih groblja. I plaćam istu cijenu od 3510 kuna, a za ostalo ne znam. Ne mogu vam odgovoriti zašto se nisam javila jer nemam saznanja o svemu što se događalo. Ugovorila sam s Gradskim grobljima sve - ispričala nam je Oršolić krajem listopada i dodala kako njena obitelj prodaje svijeće i cvijeće već 40 godina te da joj je to jedini kruh. 

Njezina sestra Idora Hegel, bivša je hrvatska klizačica koja je postala poduzetnica. Živi u SAD-u s mužem Jakšom Mrčelom, splitskim poduzetnikom, i trojicom sinova. Na adresi obiteljske kuće na Mirogoju bila je prijavljena i 'tvrtka Hegel d.o.o. za poslovanje s nekretninama. Tvrtka je ugašena, a u povijesnom zapisu sudskog registra stoji da su tvrtku osnovali Idora Hegel i Igor Mrčela, a u jednom trenu direktorica je bila i njena majka Franjka Hegel.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Hrvazistanac 15.07.2021.

    Kad je uslužna organizacija za kumove sve dozvolila

  • intellectus 15.07.2021.

    Mili Bože, uvijek isti i iuvijek sto, od čega vi živite, od vašeg rada sigurno NE.

  • ostavinko 14.07.2021.

    i jos ce ovaj pametni narod sve to platiti odvjetnicima koji nisu otisli van Hrvatske,a ovi ce biti svi oslobodeni.jadranko ce sve to isposlovati sa separovicem

Komentiraj...
Vidi sve komentare