Obavijesti

News

Komentari 26

Velinina obitelj na Mirogoju posluje 30 godina: Šegota joj je riješio kućice i spasio biznis

Velinina obitelj na Mirogoju posluje 30 godina: Šegota joj je riješio kućice i spasio biznis
1

Nekadašnja estradna zvijezda, danas poduzetnica Velina Oršolić našla se u središtu afere Kućice 2. Njena obitelj na Mirogoju posluje već 30 godina

Obitelj Veline Oršolić, djevojački Hegel, ima cvjećarnu na Mirogoju već 30 godina. Nekad se zvala Cvjećarne Hegel, a danas su Eva Maria. 

- Nedavno smo odlučili naš tradicijski obrt umotati u novo ruho i podariti mu novi sjaj. I tako, od bake do unuke Cvjećarnice Hegel postaju Cvjećarnice Eva Maria! Treća generacija njeguje poseban cvjetni izričaj i besprijekornu kvalitetu izrade cvjetnih kreacija i dizajna. Dugogodišnje iskustvo, predanost i posebno senzibilitet prema Vašim željama i potrebama više od 30 godina opravdavaju naš ugled lojalnog i pouzdanog suradnika - stoji na njihovoj službenoj stranici. 

Otac Vladimir nekoć je imao i 'Hegel' klesarstvo i trgovinu na malo. 

- Imaju kuću iza klesarije. Na Krematoriju su dugi niz godina postojale samo 2 cvjećarne s desne strane, jedna je bila od mame Hegel. Tako da je duga tradicija uvezanosti s gradskim grobljima koja seže i prije vladavine Milana Bandića - govori nam prijateljica iz djetinjstva Velinine polusestre Idore Hegel. 

Afera Kućice 2

Krajem listopada prošle godine 24sata su objavila priču o nevjerojatnom natječaju za unosne lokacije na najvećem hrvatskom groblju Mirogoj. Četiri kućice su dobile četiri tek osnovane firme na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana. I sve četiri su ponudile u lipu istu cijenu zakupa, tek 10 kuna višu od druge najbolje ponude. Tri od njih četiri imale su jednako složene mail adrese, sve su osnovane na adresama privatnih osoba i nemaju telefon. Pred blagdan Svih svetih počela je i prodaja u tim kućicama, ali u njima nije poslovala nijedna od tvrtki koje su prošle na natječaju.

U sve četiri kućice cvijeće i svijeće prodavao je obrt Velina design koji uopće nije dao ponudu. Vlasnica obrta je Velina Oršolić.

- Ja sam uzela kućice u podzakup od Gradskih groblja. I plaćam istu cijenu od 3510 kuna, a za ostalo ne znam. Ne mogu vam odgovoriti zašto se nisam javila jer nemam saznanja o svemu što se događalo. Ugovorila sam s Gradskim grobljima sve - ispričala nam je Oršolić krajem listopada i dodala kako njena obitelj prodaje svijeće i cvijeće već 40 godina te da joj je to jedini kruh. 

Njezina sestra Idora Hegel, bivša je hrvatska klizačica koja je postala poduzetnica. Živi u SAD-u s mužem Jakšom Mrčelom, splitskim poduzetnikom, i trojicom sinova. Na adresi obiteljske kuće na Mirogoju bila je prijavljena i 'tvrtka Hegel d.o.o. za poslovanje s nekretninama. Tvrtka je ugašena, a u povijesnom zapisu sudskog registra stoji da su tvrtku osnovali Idora Hegel i Igor Mrčela, a u jednom trenu direktorica je bila i njena majka Franjka Hegel.