To je to što me zanima!

Seizmolozi nakon jakog potresa na Baniji: 'Možemo očekivati još naknadnih, jakih kao i ovaj'

Seizmolozi tvrde da među naknadnim potresima biti i ovako jakih, poput ovog od 4,2 prema Richteru koji je noćas uzrdmao čitavu središnju Hrvatsku
Vidi originalni članak

Noćas u 1.58 sati zabilježen je prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje, magnitude 4,2 prema Richteru. Osjetio se u široj okolici Petrinje, Siska i Zagreba. Samo 29 minuta poslije dogodio se je još jedan, slabiji potres.

Uživo: Baniju pogodio snažan potres i olujno nevrijeme

Seizmolog Tomislav Fiket je u "Jutarnjoj kronici" Hrvatskoga radija najavio moguća naknadna podrhtavanja tla, donosi HRT.

- Ovo je bio dosta jači potres  od onih koji se u zadnje vrijeme događaju, pa je za očekivati da će biti još naknadnih potresa -  rekao je Fiket.

OSJETIO SE OD BANIJE DO VARAŽDINA Svjedočanstva nakon snažnog potresa: 'Pa dokle, ljudi moji, ja više ne mogu ovo izdržati...'

Seizmologinja Ines Ivančić kazala je jutros za N1 da su naknadni potresi mogući i do godinu, dvije nakon onog najjačeg koji je Baniju pogodio u prosincu prošle godine.

SNAŽNO PODRHTAVANJE Potres jačine 4,2 po Richteru zatresao središnju Hrvatsku: 'Dignuo nas je iz kreveta...'

Seizmologinja kaže i da među naknadnim potresima biti i ovako jakih, poput ovog od 4,2. koji je noćas uzdrmao čitavu središnju Hrvatsku.

Idi na 24sata

Komentari 182

  • riki666 17.08.2021.

    Jel moguće da oni ne znaju više nego mi sami,pa oni pojma nemaju još će reći da su ptrese izazvale klimatske promjene...!!!

  • Alois 17.08.2021.

    Bližini se kraj turistične sezone pune Muljanja oko zarazenih opet ste zarazili pola Evrope e sada vam stigla kazna potres,.........to je pocetak

  • Text 17.08.2021.

    i ja također mogu reci da možemo očekivati, da može ali ne mora. evo, postao sam stručnjar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare