To je to što me zanima!

Šeks i Milanović svađali su se na fakultetu oko Marxa

Na Fakultetu pol. znanosti o odgovornosti te moći političara i novinara govorili su političari i novinari. Ivan Šiber je medije usporedio sa ženama
Vidi originalni članak

Vladimir Šeks, Zoran Milanović i Radimir Čačić na Fakultetu političkih znanosti studentima su govorili o moći i (ne)odgovornosti novinara i političara. Zajedno s njima bila je novinarka Globusa Slavica Lukić, novinarka Večernjeg lista Mladenka Šarić i profesor Ivan Šiber. Svi skupa do tribine su ušetali preko crvenog tepiha, a dočekala ih je prepuna dvorana Fakulteta.
- Javne tribine su krcate u trenucima velikih političkih kriza, rekao je Zoran MIlanović, dodajući kako se nada da ovo ipak nije takav trenutak. Vladimir Šeks smatra da su neodgovornosti političara i novinara "podjednako raspodijeljene".
Na konstataciju Slavice Lukić, prema kojoj je Hrvatska postala "zemlja neslužbenih izvora" u kojoj se vlast brani proglašavanjem svega službenom tajnom, Šeks je rekao: "To je bit birokracije". Milanović mu je replicirao tvrdnjom da bi se birokracija morala boriti za opći interes, no predsjednik Sabora mu je kao iz topa odgovorio: To je citat iz Ranih Radova Karla Marxa, iz članka kojega je Marx objavio u Novim rajnskim novinama!
Duhovita i eruditna replika predsjednika Sabora izazvala je salvu smijeha i aplauza studenata.
Radimir Čačić smatra kako je sprega velikih oglašivača, medija i političara, dovela do eutanazije kritičke riječi u medijima. Ivan Šiber političare je usporedio sa muškarcima a medije sa ženama. Problem nastaje kad se žena hoće emancipirati, rekao je Šiber.
Radimir Čačić izjavio je kako nikad nije uživao imunitet, sam je tražio skidanje, pa ga može tužiti tko god želi.
- Imunitet ti je dobro imati, šeretski je dodao Šeks, pojasnivši kako govori o zdravlju. U petak će na Fakultetu proslaviti Dan Fakulteta političkih znanosti.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gidu 06.11.2008.

    TITO je imao Reksa,a Tudjman Seksa.

  • diki 06.11.2008.

    i Rašeta, nije Šks predsjednik nego potpredsjednik ???

  • diki 06.11.2008.

    Pa vidi se da Šeks dobro barata citatima Marksa, pa naravno kada je u CK SKH imao ni manje više nego 7 / sedam / funkcija do 1990.

Komentiraj...
Vidi sve komentare