To je to što me zanima!

Šeks: Josipović je smijenio D. Jovića da ne ugrozi kampanju

Osporavanja referenduma znači osporavanje nastajanja hrvatske države. Taj referendum je jedan od temelja međunarodnog priznanja Hrvatske, rekao je Šeks
Vidi originalni članak

U središnjici HDZ-a sazvali su konferenciju zbog stavova Dejana Jovića o referendumu o neovisnosti 1991. godine. Vladimir Šeks i Miro Kovač oštro su kritizirali Jovićeve izjave. 

- Radi se o stajalištu koje negira legitimitet referenduma, a time i hrvatsku samostalnost - rekao je Kovač, a Šeks je dodao da su njegove teze o tome da su se građani izjašnjavali u ozračju straha činjenično neistinite i opake. 

- Taj je referendum značio prekretnicu i u međunarodnim okvirima. To je bila jasna poruka kojim putem Hrvatska želi kročiti. Osporavanja tog referenduma znači osporavanje nastajanja hrvatske države. Taj referendum je jedan od temelja međunarodnog priznanja Hrvatske - zaključio je Šeks

Dok je konferencija još trajala, stigla je informacija da je Jović smijenjen

- Ako je to istina, postupio je kako se od predsjednika očekuje - rekao je Kovač, a onda je Šeks pretpostavio kako je Josipović taj potez povukao kako ne bi ugrozio kampanju.

- To je izraz krajnje nužde. Mislim da je to ključni motiv, da bi mu daljnje zadržavanje uzdrmalo kampanju - rekao je Šeks, koji se prisjetio kako je Jović i ranije, u svojoj knjizi 2003. godine, izražavao žaljenje za raspadom Jugoslavije.

Na pitanje zašto su ga onda angažirali HDZ-ovi bivši ministri Miomir Žužul i Kolinda Grabar Kitarović dok su obnašali te dužnosti, Šeks je rekao:

- Teško je odgovoriti na ta tehnička pitanja. Zašto ga je Žužul tada zadržao? Jer nije izražavao eksplicitna stajališta kao danas - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • user_355817 06.10.2014.

    Totalno kaos u državi1

  • yocko 03.10.2014.

    Sad če Jovič u zna se..

  • 2 x general 03.10.2014.

    koji je šeki akrobata i gimnastičar ( jer bitno je preživjeti sve sisteme ) bez obzira na kile i vinske mušice!! za svoje niš koristi likove odmah nađe opravdanje. šeki ne može svatiti da je ljudski grešiti i tu grešku priznati!!! vani se samo to cijeni a ne muljanje i izvlačenje te prebacivanje krivnje i odgovornosti na druge!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare