To je to što me zanima!

Seljaci će pješke u Zagreb ako ministar ne odgovori na pitanja

Vlada seljacima ratarima mora isplatiti oko 800 milijuna kuna, a navodno do sada nisu isplatili ni 60 posto iako su to već trebali učiniti kako bi se osigurala sjetva
Vidi originalni članak

Baranjski seljaci započeli su mirni prosvjed točno u podne na ulazu u selo Čeminac jer tvrde kako većini seljaka u Baranji nije isplaćeno ni lipe poljoprivrednih potpora. Zbog toga su bili prisiljeni obustaviti sjetvu, što se do sada nije nikada dogodilo. Vlada seljacima ratarima mora isplatiti oko 800 milijuna kuna, a navodno do sada nisu isplatili ni 60 posto iako su to već trebali učiniti kako bi se osigurala ovogodišnja sjetva. 

- Ljudi nemaju za gorivo, za sjeme, punih godinu dana nisu dobili ništa od države. Pogodila nas je prvo suša, pa mraz, a sada i ministar koji se danima ne javlja na naše pozive. Samo nam obećavaju, danas, sutra, uskoro. Neslužbeno smo čuli da ministar financija Slavko Linić zapravo opstruira isplatu poticaja i da je odlučio 'prebiti' neke dugove seljaka prema Poreznoj upravi s potporama - kaže Stanko Zdravčević, tajnik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje. 

Neki veći proizvođači dobili su dio poticaja, ali niti oni ne znaju što su zapravo i koliko dobili te koliko im se još duguje. Seljaci su ogorčeni što opet nemaju s kime razgovarati o nastaloj situaciji. 

- Dajemo Ministarstvu i Vladi 48 sati da nam se jave i odgovore na naša pitanja. U protivnom ćemo opet ići za Zagreb, ali ovoga puta ne traktorima, jer nemamo novca za gorivo, nego pješke - kažu seljaci u Baranje ujedinjeni u seljačku udrugu Baranjska brazda. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • radišaklapun 17.04.2012.

    puna kapa ovi pulitičara,evo im sad prilike jer i tako seru da sve moraju uskladiti sa evropskim zakonima,pa gospodo pulitičari evo vam sad prilike, uskladite ove jadne seljake sa europskim seljacima, ja vjerujem da nebi nijedan seljak ima ništa protiv,dapače bili bi vam zahvalni do groba,evo recimo moja malenkost prva ne traži ništa što nemaju europski seljaci ni više ni manje.

  • riba mol 17.04.2012.

    hrvatski(obično najglasniji) seljaci nakon dugih godina viješanja o državnu sisu su izgubili pojam o realnosti,valjda su im poticaji pomutili razum.Mnogi bi htjeli od države poticaj....

  • kemo 17.04.2012.

    Kako ja mogu bez stipendije školovat dijete a vi bez poticaja ne možete obraditi komad zemlje?A kad dođem kod vas kupiti prase onda cijene skaču ko benzinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare