To je to što me zanima!

Separatisti zauzeli aerodrom u Donjecku, otkazani svi letovi

Separatisti su u ponedjeljak zauzeli zračnu luku Sergej Prokofjev u Donjecku. Traže povlačenje ukrajinskih vojnika. U istočnoj Ukrajini proglasili su izvanredno stanje
Vidi originalni članak

Naoružani proruski pobunjenici zatvorili su u ponedjeljak zračnu luku u Donjecku na istoku Ukrajine.

Predstavnik službe za medije u zračnoj luci Donjeck Dmitrij Kosinov rekao je da su deseci naoružanih predstavnika samoproglašene "Narodne Republike Donjeck" došli u zračnu luku Sergej Prokofjev rano ujutro u ponedjeljak i zatražili povlačenje ukrajinskih vojnika. Kosinov je rekao da nije bilo nasilja i ne zna se kada će zračna luka ponovno biti otvorena, javlja BBC.

Glasnogovornica separatista rekla je da je sada u zračnoj luci "istočni bataljun" koji je u petak sudjelovao u sukobima s ukrajinskim snagama zapadno od Donjecka pri čemu je dvoje ljudi ubijeno.

Separatisti u istočnoj Ukrajini proglasili su u ponedjeljak izvanredno stanje nakon što su preliminarni rezultati predsjedničkih izbora održanih u nedjelju pokazali da je Petro Porošenko na njima pobijedio osvojivši 54 posto glasova. Čelnik samoproglašene "Narodne republike" Donjeck, Denis Pušilin objavio je izvanredno stanje poručivši da je sada glavni zadatak čišćenje teritorija ove republike od ukrajinske vojske.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • nocni_kupac 26.05.2014.

    a zasto Svicarska ima samo 7 ministarstava a Hrvatska 20?

  • ManituApach 26.05.2014.

    Sto su ovi Ukrajinci kukavice,pa imaju li oni vojsku,policiju,mobilizaciju,hapsenje,specijalce....i mi smo trebali Srbima dati RSK!

  • Mustafa Aga 26.05.2014.

    Znaci ako hocu putovati za Donjeck; trebam moliti gospodina Putina da mi proda kartu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare