To je to što me zanima!

Serge Brammertz: Suđenje Ratku Mladiću ćemo ubrzati

Glavni tužitelj Serge Brammertz za Dnevni Avaz otkrio je kako će suđenje Ratku Mladiću maksimalno ubrzati. Tužiteljstvo je puno naučilo iz prethodnih slučajeva
Vidi originalni članak

Optužnica protiv Ratka Mladića čvrsto je utemeljena, a tužiteljstvo će poduzeti sve da se predstojeći postupak protiv njega maksimalno ubrza, izjavio je glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz u ekskluzivnom intervjuu za Dnevni Avaz.

Protiv bivšeg zapovjednika bosanskih Srba poduzeli su nekoliko mjera kako bi ubrzali postupak. Brammertz je kazao i kako su u proteklih 17 godina tužitelji Haškog suda naučili puno o složenim predmetima protiv ratnih zločinaca. Dodaje i da su već uskladili Mladićevu optužnicu s onom Radovana Karadžića. Optužnica će se temeljiti na etničkom čišćenju, mučenju civila u Sarajevu, te genocidu u Srebrenici. 

Glavni tužitelj nije krio zadovoljstvo obavljenim poslom jer su, kako je kazao, imali informacije o Mladiću do 2006., no od onda mu se gubi svaki trag. Od vlasti u Srbiji traži dodatni angažman i konačno uhićenje Gorana Hadžića. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • user_106404 28.06.2011.

    Naucili su iz prethodnih slucajeva da se vrte u krug i hvataju svoj rep. Slabasni su to pravnici, supljak.

  • sempaly 28.06.2011.

    banda europska upravo tako...jesi gad europski i jebo te švabi,francuzi i nizozemci na čelu pedofilskom udrugom u nizozemskom parlamentu.banda nas ste jebali na sve moguće naćine a njih širokih ruku. makar kad bolje razmislim pa dosta je jedna točka optužnice i jedan red i dobit će doživotnu....

  • timica2 28.06.2011.

    Tebe kada vidim,odmah imam nelagodu u želucu,sada će te maksimalno ubrzati proces Mladiću,tu vam ništa nije potrebno,niti topnički dnevnici i još štošta kao kod naših generala,sramite se gospodine Brammertz.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare