To je to što me zanima!

Dolijala serijska pljačkašica, policajac se našao u blizini

Zaposlenica je brzo izašla van i počela vikati "Pljačka!". Sve je čuo policajac u blizini i krenuo za osumnjičenom. Nakon uhićenja je priznala seriju od deset pljački
Vidi originalni članak

Krupnija žena s crnom perikom i naočalama u petak je plastičnim pištoljem prijetila u poslovnici za otkup plemenitih metala. Tražila je novac. Zaposlenica joj je predala 8000 kuna i žena je otišla. Ubrzo nakon što je 22-godišnja radnica izašla iz poslovnice i počela na sav glas vikati "Pljačka!". Čuo ju je policajac koji je bio u blizini, a nije bio u službi. Upitao ju je u kojem se smjeru pljačkašica udaljila i krenuo za njom. Ubrzo ju je ulovio. Predala se bez opiranja. 

Privedena je na kriminalističku obradu. Otkrili su da je ona serijska pljačkašica koja je od srpnja prošle godine opljačkala osam poslovnica plemenitim metalima i poštu. Od toga sedam poslovnica u Zagrebačkoj županiji, jednu u Sisačkoj i jednu u Bjelovarsko-bilogorskoj. Poslovnica u zagrebačkom Susedgradu joj je bila deseta. U periodu serijskih pljački Ivanka B. (48) je ukrala ukupno 80.000 kuna. Uvijek je prijetila na isti način: imala je crnu periku, sunčane ili dioptrijske naočale te plastični pištolj. Policiji je sve priznala i rekla da je pljačkala zbog osobnih potreba. Prije nije bila osuđivana. 

Nakon kriminalističke obrade predana je pritvorskom nadzorniku i podneseno je izvješće Općinskom državnom odvjetnišvu u Zagrebu. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • 19.05.2014.

    Ovi događaji samo govore kako novčarske ustanove nemaju nikakvu zaštitu. Bakica pljačka plastičnim pištoljem. Mogli su joj tu igračku izbiti jednim jedinim potezom fascikla, kladim se da bi pobjegla i da je netko samo malo povisio glas na nju. A o rešetkama, neprobojnim staklima, dvostrukim vratima, alarmima i naoružanim zaštitarima naše novčarske ustanove bi trebale razmisliti, ako ne zbog zaštite imovine, onda bar zbog zaštite zaposlenika. Oni u koje je bio uperen pištolj, pa makar i plastični, znaju o čemu pričam. To je mnogima trauma za cijeli život.

  • jakuza79 19.05.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Gvatemala 18.05.2014.

    Ma di su prije saznali da je bas ona ukrala svih 8 puta.. Ili je to ona metoda poznata kad neznas ko je onog kojeg prvog uvatis navali mu sve nerjesene kradje..

Komentiraj...
Vidi sve komentare