To je to što me zanima!

Serviser MIG-ova: Kupili smo pokvarene avione i helikoptere

U emisiji 'Svjedok' Gordana Malića serviser MIG-ova kazao je da avioni nisu mogli doletjeti iz Ukrajine, a imaju nove papire. S helikopterima je stanje još gore
Vidi originalni članak

Novinar Gordan Malić u svojoj emisiji 'Svjedok' pozabavio se pričom o remontu MIG-ova i vojnih helikoptera u Ukrajini - da li je remont uopće obavljen te na što je potrošeno 80 milijuna kuna iz proračuna. Umirovljeni general Josip Štimac upoznat je s nekim stvarima što se tiče natječaja za nabavku rezervnih dijelova, ali objašnjava da nije dovoljno obučen kako bi mogao procijeniti da li to vodi nekom kriminalnom miljeu.

Ali zato je svjedok u emisiji, serviser remontiranih MIG-ova, koji je ostao anoniman, otkrio sve detalje.

- Ti avioni još dok su bili u Ukrajini nisu bili kako treba i zbog toga nisu mogli preletjeti u Hrvatsku. Skrivalo se pravo stanje što je najbolje vidljivo zadnja četiri mjeseca koja radimo ovdje na Plesu. Dokumentacija je uredna, ali avioni nisu. Postavlja se pitanje tko je odobrio da se potpišu ti dokumenti, a zrakoplovi nisu ispravni. Ti avioni su stari, a imaju nove papire. A platili smo ih preko 10 milijuna kuna. Sada se kupuju rezervni dijelovi. Te avione nisu htjeli preuzeti prije 10 godina stvarni vlasnici ( a to je najvjerojatnije jemenska vlada) zbog lošeg remonta. Posao po jednom zrakoplovu plaćen je oko 800.000 eura. Cijela Hrvatska javnost vidjet će kako je potrošeno preko 100 milijuna kuna, a ništa nije napravljeno. Situacija s helikopterima je još gora. Za dva helikoptera praktično nemaju rezervne dijelove, a četiri stoje. Trebali su biti remontirani još prošle godine, a još nisu završeni. Remont helikoptera koštao je oko 81 milijun kuna, kazao je anonimni svjedok u Malićevoj emisiji.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • deda62 30.09.2014.

    glavno da je netko pobrao proviziju ,a što su avioni pokvareni to manje više .Tko će za to odgovarati?nitko

  • jo2hn8ny 29.09.2014.

    Gospodo iz Vlade i Sabora. Tko će za ovo odgovarati?

  • Kara Marko_1 29.09.2014.

    Nitko kao Ko Linda!! Ona će nam kupit avione brže i bolje, opremljenije. Čime se mi bavimo dok će ljudi spavat u kontejnerima ove zime!! JADNI SMO!!!! Jeli obilazi tko te ljude vise i pita ih kako im je , a mi o avionima.!!!!????? Ni slova o tim jadnim ljudima!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare