To je to što me zanima!

Šestero uhićenih zbog krađe najmanje 100 auta u BIH

Organizirana skupina djelovala je od 2010. a njeni su pripadnici posjedovali sofisticiranu opremu nužnu za probijanje najsuvremenijih mjera zaštite vozila od krađe
Vidi originalni članak

Šest osoba uhitila je policija u Bosni i Hercegovini pod optužbom da su dio organizirane kriminalne skupine odgovorne za krađu najmanje stotinu vozila koja su potom preprodavana na ilegalnim tržištima u susjednim zemljama uključujući i Hrvatsku, potvrdili su u petak iz sjedišta Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Uhićenja su o okviru akcije pod kodnim nazivom "Volan" provedena u četvrtak u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA) te policijskim tijelima susjednih država.

Organizirana skupina djelovala je od 2010. a njeni su pripadnici posjedovali sofisticiranu opremu nužnu za probijanje najsuvremenijih mjera zaštite vozila od krađe.

Ukradena vozila bi najprije skrivali a potom ih ilegalno prebacivali preko granice izbjegavajući policijski i carinski nadzor.

Vozila ili njihove dijelove osim u Hrvatskoj preprodavali su u Srbiji i Crnoj Gori a u nekim su slučajevima od vlasnika automobila iz BiH iznudili novac kako bi im vratili ukradene automobile.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • kizo1007 15.07.2017.

    Znači nebitno je kaj su ukrali auto, ali bitno je da plate carine i trošarine. Eee, dečki dečki, pali ste jer niste glavnom lopovu platili reket.

  • ichbin2 14.07.2017.

    da mi je znati gdje ima takvih modernih auta u bosni, pa bio sam tamo, najjači je golf2 a eventualno neki političar, makar i lokalni ima nekaj proizvedeno nakon 2000. jedino ako nisu krali od vlade aute

  • OS98netko 14.07.2017.

    Sve je to umijesana policija...netko iz policije nije dobio odredeni iznos novaca i sve su ih pohapsili

Komentiraj...
Vidi sve komentare