To je to što me zanima!

Sestre odstranile želudac kako ne bi dobile tumore

U obitelji Ravinde i Meete Singh generacijama se umiralo zbog tumora na želucu. Zbog mutiranog gena koji uzrokuje rak one su odstranile želudac
Vidi originalni članak

Sestre Ravinda (29) i Meeta (25) Singh nose mutirani gen zbog kojeg imaju 80 posto izglede da će dobiti tumor na želucu. Obje su bez razmišljanja otišle na operaciju kako bi uklonile želuce. Od zloćudne bolesti u njihovoj su obitelji oboljeli otac, dva ujaka, baka i bratić. Prva je na operaciju u engleskom Leedsu otišla Ravinda. Pretrage su pokazale kako ima tumor na želucu, koji je bio u ranoj fazi. Liječnici su je odmah išli operirati. Kasnije je želudac uklonila Meeta. Kirurzi su joj uklonili cijeli organ i limfne čvorove, a jednjak povezali s crijevima. Zbog teške operacije sestre su morale promijeniti način življenja i prehranu. Bez želuca ne smiju jesti kao prije, a zato će izgubiti oko 20 posto mase. Liječnici kažu kako će se na mjestu želuca stvoriti mala 'vrećica' koja će im omogućiti da jedu veće obroke.
- To je bila mala cijena koju sam platila za svoj život. Bolje da sam otišla na ovaj zahvat nego da sam oboljela od raka - zaključila je Meeta.Njihov otac Baldave (45) umro je zbog raka na želucu četiri dana prije Božića.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bellaUna 10.12.2009.

    Strašno, ali opet dobro je da su to učinile-evo, jedna od njih je već i imala tumor!

  • 11 BILI 10.12.2009.

    Sad ce biti kao galeb....U..zas jadne cure!

  • axlica 10.12.2009.

    sirote :( nadam se da će sve bit okej sad

Komentiraj...
Vidi sve komentare