To je to što me zanima!

Sestre razdvojili kao bebe kako bi bile dio pokusa

Paula Bernstein i Elyse Schein su blizanke iz SAD-a koje su prije 35 godina razdvojene kako bi sudjelovale u neobičnom znanstvenom projektu
Vidi originalni članak

Njihova majka bolovala je od šizofrenije pa su djeca dana na posvajanje. Psiholog Peter Neubauer u njihovom je slučaju našao pravu prigodu za proučavanje blizanki koje će odrastati u različitim obiteljima. Nakon 35 godina utvrđeno je da obje imaju istu mimiku, govor i alergiju te da naginju depresiji.
Iz tog razloga su napisale i knjigu "Da sam ja odrasla u tvojoj obitelji, a ti u mojoj, bi li ti bila ja, a ja ti?. Sestre su saznale jedna za drugu kad je Elyse poželjela naći pravu majku, piše Gulfnews. Tad je doznala da ima sestru blizanku s kojom je brzo stupila u kontakt. Naknadno su saznale da su bile dio znanstvenog projekta koji je naišao na oštre kritike javnosti, a istraživanje je zavšeno 1980. godine. Sestre su se također susrele s psihologom Neubauerom, koji im se čak nije ni ispričao za njihovo nasilno razdvajanje u svrhu razvoja znanosti. Sestre su saznale da je doktor surađivao s Louise Wise, agencijom za posvajanje. Psiholog Neubauer je nakon završetka istraživanja rezultate stavio pod ključ, a oni bi trebali biti otvoreni tek 2066. godine.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • prizemlje 10.12.2007.

    Pa sve mislim da od ubojica,pedofila,silovatelja nema većih monstruma a ono evo ga....pa ja ne mogu vjerovati da tako nešto postoji ( makar i u Americi-obzirom da kod njih sve naj gore kaj postoji je tamo) tako okrutno odrediti sudbinu i život malim bebama i tolike godine??? Zbog svojih pokusa? neeee vjerojatnooooooooo

  • Bijela13 10.12.2007.

    zašto me ovo ne iznenađuje....\"znanstveni pokusi\"...koliko ih je samo provedeno....iz teorije u praksu...

  • Hacker-ri 10.12.2007.

    2066. Ma daj izvadi to da vidimo sta je !!! A i znam da je bezobrazno ali sta su 2 zene naspram milijardama ljudi da se dozna jesmo potomci zivotinja ili robota koji unistavaju Zemlju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare