To je to što me zanima!

Shrvani otac: Hrvat je ostao sam sa dvoje maloljetne djece

Sin Zoran, koji je otprije imao problema s drogom, s majkom se posvađao jer mu nije željela dati novac za cigarete. Ubio ju je u dnevnoj sobi 20 cm dugim nožem
Vidi originalni članak

Hrvata Zorana Ikića (26), koji je u utorak s 30 uboda nožem ubio vlastitu majku (52) u austrijskom Pischeldorfu, pritvorili su u Klagenfurtu.

Austrijska policija provjerava ima li mladić, čija je obitelj podrijetlom iz Rijeke, hrvatsko državljanstvo kako bi ga eventualno izručili.

Zoran, koji je otprije imao problema s drogom, s majkom se posvađao jer mu nije željela dati novac za cigarete. Tvrdila je da mu treba za drogu. Ubio ju je u dnevnoj sobi 20 centimetara dugačkim kuhinjskim nožem, a zatim se pokušao ubiti motornom pilom, no tek se lakše ozlijedio.

Policija je u četvrtak otkrila tijelo žene i uhitila Zorana. Njegov otac Petar (57) u vrijeme ubojstva bio je na dvotjednom odmoru u Hrvatskoj, a sestra (17) i brat (14) kod rodbine u Njemačkoj. Upravo je mlađi brat pozvao policiju jer se ni majka ni brat nisu javljali na telefon.

- Sine moj, što si to učinio - zavapio je Petar kad se, nakon policijskog poziva, vratio u kuću strave. Kratko nam je kazao da ne može razgovarati i da je ova tragedija za njega previše.

- Da sam bio ovdje, do ovog sigurno ne bi došlo - rekao je očajni otac.

Obdukcija ubijene majke pokazala je kako je za nju smrtonosno bilo sedam uboda nožem u prsa. Na tijelu nisu pronašli znakove opiranja jer se sirota žena onesvijestila kad ju je sin napao. Policija je Zorana i toksikološki testirala kako bi utvrdili je li bio pod utjecajem droga kad je ubio majku. Ubojstvo je priznao, ali kaže kako se detalja ne sjeća. Susjedi u selu, u kojem obitelj Ikić živi već godinama i bavi se građevinom, ispod glasa kažu kako je u obitelji bilo problema, a svi su patili zbog sinove ovisnosti. Navodno je i prije policija dolazila na intervencije. Dan nakon tragedije u Austriju je stigla rodbina iz Rijeke kako bi pomogla shrvanom Petru i djeci koja su ostala bez majke.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • ivan198777 25.07.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ivan198777 25.07.2012.

    MOJ BRAT JE TO Hallooo htjeo sam samo da pitam gdje je moj unos koji sam u ponedeljak upisao , jer to nepase jer sam ja brat od tog decka oo kojem se lazne informatie iznose ???? Jer je izbrisan moj Kommentar koji je cjelu istinu opisao , ?? cega se sramite ??? i bio sam izjavio da cu izaci na javnost sa familijom i kad se bude saznalo istina ,,,,,,

  • Prva Proleterska_1 23.07.2012.

    Treba je sve drogeraše preventivno potamaniti, jer uvijek na kraju završe nakon kriminala i u zloćinu. Potamaniti ko pacove, a uvesti za dilere jednu novinu , a to je smrtna kazna za držanje više od 2 grama bilo koje droge!

Komentiraj...
Vidi sve komentare