Obavijesti

News

Komentari 68

Shrvani otac: Hrvat je ostao sam sa dvoje maloljetne djece

Shrvani otac: Hrvat je ostao sam sa dvoje maloljetne djece
3

Sin Zoran, koji je otprije imao problema s drogom, s majkom se posvađao jer mu nije željela dati novac za cigarete. Ubio ju je u dnevnoj sobi 20 cm dugim nožem

VIDEO

Hrvata Zorana Ikića (26), koji je u utorak s 30 uboda nožem ubio vlastitu majku (52) u austrijskom Pischeldorfu, pritvorili su u Klagenfurtu.

Austrijska policija provjerava ima li mladić, čija je obitelj podrijetlom iz Rijeke, hrvatsko državljanstvo kako bi ga eventualno izručili.

Zoran, koji je otprije imao problema s drogom, s majkom se posvađao jer mu nije željela dati novac za cigarete. Tvrdila je da mu treba za drogu. Ubio ju je u dnevnoj sobi 20 centimetara dugačkim kuhinjskim nožem, a zatim se pokušao ubiti motornom pilom, no tek se lakše ozlijedio.

Policija je u četvrtak otkrila tijelo žene i uhitila Zorana. Njegov otac Petar (57) u vrijeme ubojstva bio je na dvotjednom odmoru u Hrvatskoj, a sestra (17) i brat (14) kod rodbine u Njemačkoj. Upravo je mlađi brat pozvao policiju jer se ni majka ni brat nisu javljali na telefon.

- Sine moj, što si to učinio - zavapio je Petar kad se, nakon policijskog poziva, vratio u kuću strave. Kratko nam je kazao da ne može razgovarati i da je ova tragedija za njega previše.

- Da sam bio ovdje, do ovog sigurno ne bi došlo - rekao je očajni otac.

Obdukcija ubijene majke pokazala je kako je za nju smrtonosno bilo sedam uboda nožem u prsa. Na tijelu nisu pronašli znakove opiranja jer se sirota žena onesvijestila kad ju je sin napao. Policija je Zorana i toksikološki testirala kako bi utvrdili je li bio pod utjecajem droga kad je ubio majku. Ubojstvo je priznao, ali kaže kako se detalja ne sjeća. Susjedi u selu, u kojem obitelj Ikić živi već godinama i bavi se građevinom, ispod glasa kažu kako je u obitelji bilo problema, a svi su patili zbog sinove ovisnosti. Navodno je i prije policija dolazila na intervencije. Dan nakon tragedije u Austriju je stigla rodbina iz Rijeke kako bi pomogla shrvanom Petru i djeci koja su ostala bez majke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina
DOZNAJEMO Rade 13 noćnih na intenzivnoj: 'Tko će odgovarati ako pacijent umre zbog greške?'
RASPORED LIJEČNIKA U SISKU ZA SVIBANJ

DOZNAJEMO Rade 13 noćnih na intenzivnoj: 'Tko će odgovarati ako pacijent umre zbog greške?'

24sata dobila su na uvid novi raspored liječnika iz Siska za svibanj, a prema njemu neki liječnici rade svaku drugu noć, a dežurstva su i po 24 sata. - Nemamo dovoljno liječnika, kaže nam ravnatelj.