To je to što me zanima!

Šibenik: Ubojicu pustili iz zatvora i pobjegao im je

Duje Cota je pušten iz zatvora kako bi se liječio od teške bolesti za koju nije uspio dobiti liječničku potvrdu. Osuđen je na 15 godina zatvora
Vidi originalni članak

Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku Policijska uprava Šibensko-kninska u utorak je raspisala tjeralicu za Splićaninom Dujom Cotom (36), osuđenim ubojicom koji služi 15-godišnju kaznu u šibenskom zatvoru gdje se 24. ožujka trebao vratiti s tromjesečnog dopusta. Cota je zbog narušenog zdravlja pušten na dopust 24. prosinca prošle godine, a prekid je zbog skrbi za djecu, tek rođenim blizancima, produljivan do 24. ožujka! Nije se na vrijeme pojavio u zatvoru, niti se javio policiji, pa je šibenski sud naložio raspisivanje potrage.
Cota je u veljači 1997. godine ubio Dejana Đudeliju te je godinu dana kasnije osuđen na 15 godišnju zatvorsku kaznu koju je izdržavao u Lepoglavi i Šibeniku. Iako je gotovo deset godina u zatvoru, nije prekinuo veze sa splitskim podzemljem, te je dopust koristio za mutne poslove. Navodno je prihode pokušavao podebljati dilanjem droge, te se našao među 11 osoba osumnjičenih zbog udruživanja u dilersku organizaciju i prodaju heroina na području Splita i Kaštela. Devetorica su prošlog tjedna uhićena i pritvorena, dok se još uvijek traga za Dujom Cotom (36) i Igorom Biukom (27). Cota je u veljači 1997. godine na splitskom Marijanu kamenom u glavu s leđa zatukao poznanika Đuderiju, samo zato da bi se domogao njegova automobila, jakne, fotoaparata, parfema i cigareta. Nije neobično da se zatvorenici nakon odsluženja dijela kazne zbog dobrog vladanja puštaju na dopust, ali se obično na vrijeme vrate na odsluženje kazne kako bi zadržali privilegije stečene uzornim zatvoreničkim stažem.
- Poduzimaju se mjere i radnje u cilju njegovog pronalaženja, te će po pronalasku biti vraćen u zatvor na odsluženje kazne - rekla je glasnogovornica PU Marica Kosor.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • diki 08.04.2008.

    Onaj koji ga je pustio je debil veći od njega samog. Znaju da koristi izlaske za svoje mutne potrebe i opet ga puđtaju, valjda zato što taj dan kuhinja ušpara neko luvu. Jadno!

  • entoni 08.04.2008.

    Molim slike ubojice u novine i svakako na televiziji puno ljudi gleda i država koja ga je pustila to nam duguje !

  • entoni 08.04.2008.

    Slažem se carie svaka riječ na mjestu. Bar slike da ga vidimo,pa on je hodajuća potencijalna opasnost !

Komentiraj...
Vidi sve komentare